Αριστούχος μαθήτρια…ετών 76! Πήρε απολυτήριο Λυκείου με 19,8!

Μπορεί να κάθισε ξανά στο θρανίο σε αυτή την ηλικία και να αρίστευσε στα μαθήματά της, όμως το σπουδαιότερο «μάθημα» το παρέδωσε η ίδια σε όλους εμάς, ανεξαρτήτου ηλικίας. Πρόκειται για την Σουλτάνα Παρτάλη, μια γυναίκα 76 ετών από τη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος κατάφερε να εκπληρώσει ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, που δεν ήταν άλλο, από το να πάρει στα χέρια της το απολυτήριο Λυκείου, που στερήθηκε στα εφηβικά της, δύσκολα για εκείνη την εποχή, χρόνια.

Αριστούχος του Δημοτικού, η νεαρή Σουλτάνα είχε δίψα για μάθηση και αγαπούσε τα γράμματα και το σχολείο. Όμως, η ζωή εκείνα τα χρόνια δεν ήταν εύκολη για την πεισματάρα κοπέλα, με το κοφτερό μυαλό και τα πολλά χαρίσματα. Έπρεπε να εργαστεί από πολύ νωρίς, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ένα όνειρο ζωής που δεν κατάφερε τότε να πραγματοποιήσει. Πολλά χρόνια αργότερα, με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του λατρεμένου συζύγου της, έκατσε ξανά στο θρανίο, διάβασε πολύ, και έτσι με πολλά εικοσάρια στην τελική βαθμολογία της, κατέκτησε το απολυτήριο Λυκείου επάξια, κάνοντας όλους υπερήφανους για εκείνη!

Η ίδια, είναι πλέον εμφανώς συγκινημένη και απόλυτα ευχαριστημένη, κάνοντας δε και την προσπάθεια για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Οι καθηγητές της, που τους ευχαριστεί θερμά, στάθηκαν πλάι της καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων της. Τα παιδιά της δεν μπορούν να περιγράψουν όσα νιώθουν για τη μητέρα τους, και φυσικά, το στήριγμά της όλα αυτά τα χρόνια, ο συνοδοιπόρος στη ζωή της, ο σύζυγός της, που την πήγαινε και την έπαιρνε πίσω από το σχολείο, είναι όλοι τρισευτυχισμένοι, περνώντας το μήνυμα, πως όταν θέλεις κάτι πολύ, δεν είναι ποτέ αργά για να το κατακτήσεις. Και εις ανώτερα, κυρία Σουλτάνα!©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή