«Ρίχνουν» τις βάσεις εισαγωγείς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα Μαθηματικά

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2018 και τα στατιστικά δεδομένα των υποψηφίων.

Η Νεοελληνική Γλώσσα φαίνεται ότι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με περίπου 15% των γραπτών κάτω από τη βάση και λίγο περισσότερο από το 1% να βαθμολογείται με άριστα.

Στα Αρχαία Ελληνικά περίπου το 25% πήρε βαθμολογίες κάτω από τη βάση ενώ ποσοστό κοντά στο 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα.

Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των Λατινικών ενώ φαίνεται ότι στη θεωρητική κατεύθυνση η κατάσταση κινείται στο «συν-πλην» σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι βαθμολογίες είναι λίγο καλύτερες και οι θέσεις περισσότερες.

Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων στη θετική κατεύθυνση, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η τάση και σε περιζήτητες σχολές, ενδεχομένως και στις Ιατρικές.

Την βαθμολογία τους μπορούν να την δουν οι ενδιαφερόμενοι στην σελίδα https://www.minedu.gov.gr/ ενώ η ανάρτησή τους έγινε στα Λύκεια με τον κωδικό του υποψηφίου καθώς κρίθηκε ότι τα προσωπικά του στοιχεία, αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή