ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ…ΟΡΓΑΝΑ…!

Από το 2016 γράφεται συνεχώς, πως η παρούσα κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν ένας «γάμος συμφερόντων». Ήταν ένας συνεταιρισμός δύο αντιθέτων ιδεολογιών, που είχαν, όμως, ένα κοινό παρονομαστή δηλαδή την άλωση της εξουσίας, την οικονομική και κοινωνική αποκατάσταση των δικών τους «παιδιών» και το ξεπούλημα της Πατρίδας και της Κοινωνίας. Με αυτή την τακτική, η Συγκυβέρνηση, δεν μπορούσε παρά να βρεθεί, γρήγορα ή αργά, μπροστά στις αντιθέσεις και τις αντιγνωμίες, που την χαρακτηρίζουν.
 
Οι δύο «Κυβερνητικοί Εταίροι» είχαν τεράστιες διαφορές σε ιδεολογία, σε κοινωνικές αντιλήψεις και σε εθνικούς προσανατολισμούς, που δεν επέτρεπαν τις αμφιβολίες, ότι σύντομα θα βρεθούν σε μία ισορροπία τρόμου και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κρεμιέται, κάποτε, από μία…κλωστή. Η Αντιμνημονιακή τους κραυγή ήταν ψευδεπίγραφη και η αυλαία των ψεύτικων επιχειρημάτων έπεσε από το πρώτο εξάμηνο του 2015.
 
Παρά ταύτα οι προκλήσεις των «δύο εταίρων » ήταν έντονες και διαρκείς και φυσικά η οξύτητα που έσπερναν στην κοινωνία και στον πολιτικό κόσμο άγγιζαν τα όρια του Διχασμού. Δεν υπήρξε ποτέ καμία συναίνεση παρά μόνο εύκολες κατηγορίες κατά κομμάτων, κατά πολιτικών προσώπων και κατά θεσμών. Το…δηλητήριο, που έριχναν καθημερινά, απεδείκνυε, πως οι «Αταίριαστοι Συνεταίροι» νομοτελειακά θα έρθουν σε σύγκρουση και μεταξύ τους και με τις υπόλοιπες κοινωνικές και λαϊκές δυνάμεις.
 
Μεγάλο παράδειγμα είναι το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε…κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς άμεση ενημέρωση και συμμετοχή των ΜΜΕ. Όλα αυτά έγιναν για να μην βγουν τα … Άπλυτα στη φόρα.
 
Δυστυχώς, φάνηκε για μια ακόμη φορά παρά τις αγκαλιές και τα παχιά λόγια, των Τσίπρα-Καμμένου, πως τους χωρίζουν πολλά πράγματα που δεν αρμόζουν σε ανθρώπους που ορίζουν τις τύχες της πατρίδας μας.
 
Οι εκτοξευθείσες κατηγορίες στο υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων, και η αμηχανία ενός «Παρατηρητή Πρωθυπουργού», κατέδειξαν τη μεγάλη φθορά της συγκυβέρνησης. Αυτό είναι πρωτοφανές για την πολιτική ζωή του τόπου. Η παραίτηση του Κοτζιά, από το υπουργείο εξωτερικών, ο οποίος Κοτζιάς ήταν ο … Αρχιμάστορας της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία για μια «Χούφτα Δολλάρια» στηρίχτηκε και από την κυβέρνηση των Σκοπίων είναι η αρχή του τέλους, ενώ η πυξίδα της πολιτικής κλεψύδρας … Χτυπάει Κόκκινο.
 
Η ρήξη των ανθρώπων της Συγκυβέρνησης είναι πραγματικότητα σε όλη την έκταση της χώρας μας. Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνώντων φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και αγγίζουν το οριακό σημείο του μηδέν. Ξεκίνησαν από την Αθήνα και συνεχίζονται από τους «Φουκαράδες» της επαρχίας.
 
Έτσι στα Τρίκαλα έχουμε τη ρήξη μεταξύ του Σάκη Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ο Καμμένος τον χαρακτήρισε «Φουκαρά» και της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κόντρα της Παναγιώτας Δριτσέλη με την ομάδα των «Μένουμε Τρίκαλα». Ειδικότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε με δημόσια δήλωση, ότι ο Δημήτρης Παρθένης δεν μπορεί να είναι μέλος αυτής της κίνησης. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Δημήτρης Παρθένης, διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων όπου τελευταία κυκλοφόρησε και προκήρυξη με τη φράση «Μαζί τα Φάγαμε» και όπου οι εργαζόμενοι έχουν χωριστεί σε «Παρθενικούς» και σε «Αντιπαρθενικούς».
 
Οι «Φουκαράδες» των Τρικάλων, κατά τον Καμμένο, ήρθε η ώρα να φάνε από το … φαγητό που φτιάξανε όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή μας.
 
Πράγματι … Άρχισαν Τα Όργανα … για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον νομό μας.
 
Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
 
Με μαθηματική ακρίβεια, όσο περνάει ο καιρός η κρίση θα βαθαίνει και η χώρα θα διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο.
 
Οι εκλογές είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, είναι πλέον μονόδρομος και όσο ταχύτερα γίνουν τόσο το καλύτερο για τους πολίτες και τη χώρα.
 
Πάντως αν δεν τους κάνει κόπο τους «Φουκαράδες» ας δημοσιοποιήσουν και την επιστολή παραίτησης του Κοτζιά μιας και η σκιά του Σκοπιανού πλανάται επικίνδυνα πάνω από το Μαξίμου ή ας βάλουν κάμποσους πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές, κατά την άποψη του Παύλου Πολάκη.
 
Δρ. Κώστας Πατέρας
D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή