Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ας μην σκαφτεί ξανά και ξανά το Βαρούσι στα Τρίκαλα

Ένα σημαντικό αίτημα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρουσίου στον Δήμο Τρικκαίων με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Επίσκεψης

Η έναρξη εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας της Αγ. Επίσκεψης στην παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι στα Τρίκαλα, επανέφερε ένα αίτημα των κατοίκων προς τη δημοτική αρχή που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, από τον περασμένο Δεκέμβρη, μέσω παρέμβασης του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ, συζητήθηκε το ζήτημα της υπογειοποίησης εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας.

Το θέμα ξαναθέτουν σε επιστολή τους τα μέλη του συλλόγου, τονίζοντας ότι η έναρξη εργασιών στην πλατεία, είναι μια καλή αφορμή για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά και να μη χρειαστεί ξανά στο μέλλον να σκαφτεί η περιοχή, με κόστος βέβαια όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στην διατήρηση της αισθητικής της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή προς τον δήμαρχο Τρικκαίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρουσίου επισημαίνει,

«Μετά την έναρξη των έργων για την ανάπλαση της Πλατείας της Αγίας Επίσκεψης και την ανακατασκευή των δρόμων του παραδοσιακού οικισμού το ΒΑΡΟΥΣΙ Τρικάλων , θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για το εξής.

Nομίζουμε ότι είναι τεχνικά δόκιμο με την εκσκαφή θα πρέπει να γίνει παράλληλα και η υπογείωση των εγκαταστάσεων καλωδίων , σωλήνων και αγωγών όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΔΕΥΑΤ , ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ). Ειδικότερα της ΔΕΗ (καλώδια και στύλοι) για λόγους λειτουργικούς και αισθητικούς με σεβασμό στο παραδοσιακό περιβάλλον και τα κτήριά του.

Το θέμα αυτό αναφέρεται και στο έγγραφό μας με αρ. Πρωτ. 10/7-4-22 παρ. Β και παρ. Θ που σας επαναστέλλουμε.

Άλλωστε και κατά την συνάντησή μας στο γραφείο του Δημάρχου στις 4-12-23 με την Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων Κα Θεοδώρα Σαργιώτη σε σχετική ερώτησή μας για το θέμα των υπογειώσεων μας είπε ότι περιλαμβάνονται και αυτές στον ίδιο χρόνο εκτέλεσης.

Γι’ αυτό λοιπόν σας παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε για το συγκεκριμένο έργο εξ αρχής.

Επίσης παρακαλούμε την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να μας ενημερώσει εγγράφως και εγκαίρως για την εξέλιξη αυτών των εργασιών.

Σας ευχαριστούμε για τις ενέργειές σας εκ των προτέρων»

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή