Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασ. Σκόνδρα: «Εντός του μηνός καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ»

Διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν, τις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Ιανού, είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Σκόνδρα, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σε δήλωση της η κ. Σκόνδρα, αναφέρει:

«Γνωρίζοντας την ανάγκες και αντιλαμβανόμενη την αγωνία των συμπολιτών μου, αγροτών, κτηνοτρόφων και όλων όσων περιμένουν την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από τις σφοδρές πλημμύρες του Ιανού, είχα μία εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, πρώην Υπουργό και καλό φίλο, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αρχικά του εξέθεσα διάφορες ιδιαιτερότητες, που έχουν προκύψει σε παραγωγούς της περιοχής μου, τις οποίες με προσοχή άκουσε και κατέγραψε, ώστε να επιληφθεί προσωπικά για την εξεύρεση λύσεων.

Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στο ζήτημα, που απασχολεί σχεδόν όλους τους παραγωγούς, τον χρόνο δηλαδή της καταβολής των αποζημιώσεων.

Ο κ. Πρόεδρος ήταν σαφέστατος, ότι ο Οργανισμός θα προβεί στις εν λόγω πληρωμές μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Τα χρήματα από την Κυβέρνηση είναι εξασφαλισμένα και διαθέσιμα, απομένει να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών.

Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από όλους τους παράγοντες, που εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και βασική προτεραιότητα είναι να μην αδικηθεί κανείς.

Τόσο λοιπόν οι δικαιούχοι αγρότες, που λάβανε την προκαταβολή των 100 Ευρώ ανά στρέμμα, όσο και εκείνοι που δεν την έλαβαν, μετά τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και του επακόλουθου συμψηφισμού, θα πληρωθούν σωστά, δίκαια και στο ακέραιο».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή