Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σε «γραμμή ζωής» το Νοσοκομείο Τρικάλων

«Γραμμή ζωής» και ελπίδας δημιουργήθηκε χθες μεταξύ του Νοσοκομείου Τρικάλων και των Νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. 

Αφορούσε την δωρεά οργάνων σε 4 ασθενείς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η αιτία νοσηλείας ήταν βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε εγκεφαλικό θάνατο και τα όργανά του δωρίθηκαν μετά από συναίνεση των συγγενών.

Στην διαδικασία της δωρεάς συμμετείχαν οι ιατροί κ. Παράφορου (Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ και τοπική συντονίστρια μεταμοσχεύσεων), οι ιατροί της ΜΕΘ κ.κ. Ευθυμιάδη, Παγδάτογλου, Κουκουμπάνη, Παγκάκη, Τσιόκα, Ιωαννίδου και οι αναισθησιολόγοι κ.κ. Πολύζου και Μάστορα, το προσωπικό της ΜΕΘ καθώς και το προσωπικό του χειρουργείου.

Ο κεντρικός συντονισμός της διαδικασίας έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το ΕΚΑΒ συνέβαλε στην ταχεία μεταφορά των μοσχευμάτων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων εξέφρασε την ευαρέσκειά της «για τις αποτελεσματικές και συντονισμένες ενέργειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου που διαχειρίστηκε την όλη διαδικασία».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή