Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του Νομού Τρικάλων

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και τα περιφερειακά της κλιμάκια λόγω του πρώτου φετινού απειλητικού καύσωνα που «στεγνώνει» δάση και δημιουργεί συνθήκες για πυρκαγιά.

Μέχρι την Κυριακή ολόκληρη η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κατάσταση «υψηλής επικινδυνότητας» και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, έχει λάβει όλα τα μέτρα που προκύπτουν μέσα από το Σχέδιο Επέμβασης, ενώ εναέρια μέσα γειτονικών Νομών, είναι πανέτοιμα να συνδράμουν αν χρειαστεί.

Τα μέτρα προστασίας από πυρκαγιές λόγω καύσωνα, (περιπολίες και πυροφυλάκια) έχουν αυξηθεί και συνδράμουν πέρα των Δήμων και εθελοντικές ομάδες που συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία του Νομού.

Η γνωστή έκκληση, είναι προς πολίτες να είναι προσεκτικοί σε υπαίθριες εργασίες, να μην καίνε ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια αυτή την περίοδο, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή κοντά σε ξερά χόρτα, να μην πετάνε τα αναμμένα τσιγάρα στο ύπαιθρο και να μην αφήνουν σκουπίδια στο ύπαιθρο γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος αυτανάφλεξης και βεβαίως όταν αντιληφθούν ότι υπάρχει μία πυρκαγιά, υπάρχει κάποιος κίνδυνος, να καλέσουν άμεσα το «199».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή