Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σε συναγερμό Δήμος Τρικκαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας για την …… «Σοφία»

Ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό η «Σοφία» θα σαρώσει τη χώρα από αύριο Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές αλλά και το δριμύ ψύχος καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές.

Οι δυσμενείς προβλέψεις για τον καιρό στον Δήμο Τρικκαίων το επόμενο διήμερο, ενεργοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιώντας σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου στο αμαξοστάσιο σχετικά με το πλάνο και τον σχεδιασμό που έχει καταστρωθεί. 

Ο Δήμος Τρικκαίων σε κάθε περίπτωση θέτει στη διάθεση των πολιτών, τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431020000 (κεντρική υπηρεσία διαχείρισης αιτημάτων), 2431076611 και 2431076612 (αμαξοστάσιο). 

Επίσης έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων  στη Θεσσαλία δηλώνοντας μεταξύ άλλων «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.  Ο καλύτερος συντονισμός φέρνει θετικά αποτελέσματα στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. 

Όλες αυτές τις μέρες και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς υπήρξαν συντονισμένες επιχειρήσεις των μηχανημάτων μας και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις.

Συντονιζόμαστε στον τομέα ευθύνης του ο καθένας για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή