Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Σείστρα σιγής» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

«Σείστρα σιγής» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων
 
Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σείστρα σιγής», βασισμένη στην ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου, την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, σε συνεργασία με το art -café «Σουϊτα» και με είσοδο 3 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-κάλεσμα «Αυτή η συνεργασία εκφράζει το πνεύμα του Συλλόγου για εκδηλώσεις που συνδυάζουν διάφορες μορφές Τέχνης  και ταυτόχρονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτή την εκδήλωση  συνδυάζονται:

  • Η  πρωτότυπη εργασία του μουσικού Παναγιώτη Μαγκλάρα πάνω στον ποιητή Εγγονόπουλο
  • Η συμμετοχή του Συλλόγου με έργα ζωγραφικής βασισμένα στο ρεύμα του Υπερρεαλισμού, που υπενθυμίζει τον κατεξοχήν Έλληνα υπερρεαλιστή ζωγράφο Εγγονόπουλο
  • Ο εθελοντισμός, εφόσον μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Δίκτυο "Διαβάζω για τους άλλους", με στόχο τη γνωριμία των συμπολιτών μας με την ομάδα αυτή, την οικονομική ενίσχυσή της, και, ίσως, την ανάπτυξή της και στην περιοχή μας.

Με εργαλεία τη θεατρική πράξη και την πρωτότυπη μελοποίηση επιχειρείται μια προσέγγιση στο μεγαλείο της ποίησης ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του Υπερρεαλισμού στη Ελλάδα, του Νίκου Εγγονόπουλου, με στόχο πάντα τη βαθύτερη επικοινωνία με την ποίησή του και τη μετάδοσή της με τον πληρέστερο και ουσιαστικότερο τρόπο στους θεατές. Η παράσταση εστιάζει στα ποιήματα,  στα οποία δίνεται ανάγλυφα η εικόνα της γυναίκας σαν ένας «ομιλών πίνακας», ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να αφουγκραστεί το διάχυτο ερωτικό στοιχείο και την ατμόσφαιρα που αναδύει το ποιητικό του έργο.

Περίπου 20 καλλιτέχνες του Συλλόγου παρουσιάζουν έργα πρωτότυπα ή αντίγραφα, εμπνευσμένα από τον Εγγονόπουλο ή από το ρεύμα του υπερρεαλισμού που εκπροσωπεί.

Τα έργα αυτά θα εκτεθούν στην είσοδο της αίθουσας «Δ. Καβράκος» από το πρωί της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της παράστασης και από την επομένη στο χώρο της «Σουίτας», μέχρι το τέλος Μαΐου.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή