Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασφάλεια, εμπειρία και υπευθυνότητα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

Είκοσι χρόνια κλείνουν φέτος τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Τρικκαίων. Μια μακρόχρονη πορεία προσφοράς σε παιδιά, με στήριξη στις οικογένειες και δημιουργική απασχόληση σε πλήθος τομέων.

Με ασφάλεια, υπευθυνότητα και εμπειρία, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά, να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ουσιαστικά τον χρόνο τους.

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» υποβάλλονται ηλεκτρονικώς στη διεύθυνση www.eetaa.gr. Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεάν παροχές όλον τον χρόνο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Στον Δήμο Τρικκαίων, από το 2015 με την επέκταση της απογευματινής λειτουργίας και τα νέα προγράμματα, τα ΚΔΑΠ με τις δωρεάν παροχές τους, αποτελούν ορόσημο στην επαφή των παιδιών με πρόσθετες δεξιότητες και δράσεις. Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνες των ΚΔΑΠ, «επιτυγχάνεται η ψυχοκοινωνικά πολύτιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, με ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικά και καλλιτεχνικά παιχνίδια,  της μουσικής, του θεάτρου, των τεχνών γενικότερα, της τεχνολογίας, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος». Σημαντικά είναι, επίσης, η στήριξη των οικογενειών, η ασφάλεια που παρέχεται στα παιδιά, ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων.

Όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 16.000 μικροί/ες τρικαλινοί/ες ασχολήθηκαν με παιχνίδι, με δραστηριότητες, με αθλητισμό.

Φέτος, τη χρονιά 2020-21, στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων θα λειτουργήσουν οι απογευματινές οργανωμένες δραστηριότητες που προβλέπει ο νόμος, με δεδομένη και την ύπαρξη πλήθους εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου. Για παράδειγμα, θα υπάρξουν δραστηριότητες, όπως

Θεατρικό παιχνίδι
Εικαστικά,
Υπολογιστές
Μουσικοκινητική αγωγή
Μουσικά όργανα
Χορωδία
Παραδοσιακοί- Μοντέρνοι χοροί
Παραμύθι – Λογοτεχνία
Ρομποτική
Παιδαγωγικές δράσεις
Ξένες γλώσσες.

Για τις αθλητικές δραστηριότητες αναμένεται η επισημοποίηση των σχετικών διαδικασιών. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκαν δράσεις σε αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τζούντο, τένις κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες και κάθε τι νέο σχετικά με το πρόγραμμα, οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των ΚΔΑΠ .
ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» τηλ.: 2431077330
ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» τηλ.: 2431079626
ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» τηλ.: 2431079550
ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» τηλ.: 24310-75110

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή