Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασφαλέστερη μετακίνηση παιδιών σε 24 σχολεία της Καρδίτσας

Ασφαλέστερη πρόσβαση στα σχολεία τους δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε χιλιάδες μαθητές στην Καρδίτσα, με ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στους περιμετρικούς δρόμους, σε συνολικά 24 σχολικά συγκροτήματα. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας. Οι παρεμβάσεις αφορούν στους δρόμους γύρω από τα: 1ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 14ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Εσπερινό Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 2ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ και Κτηνιατρική Σχολή.

«Είναι ένα ανθρώπινο έργο, για την προστασία χιλιάδων μαθητών, οι περισσότεροι από αυτούς μικρά παιδιά, που μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους διασχίζοντας δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ευελπιστούμε ότι με τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούμε, σε συνδυασμό με την αυξημένη προσοχή που οφείλουμε να έχουμε όταν οδηγούμε σε δρόμους κοντά σε σχολεία, όλα τα παιδιά θα επιστρέφουν με ασφάλεια σπίτι, στις οικογένειές τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι: οριζόντια διαγράμμιση στο οδόστρωμα, κατακόρυφη σήμανση για υποχρεωτική μείωση ταχύτητας και παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια. Συγκεκριμένα τοποθετούνται:

-Οριζόντια Σήμανση : Διάβαση Πεζών και STOP LINE στην είσοδο/έξοδο ή στις εισόδους και Τεθλασμένη κίτρινη γραμμή (ζιγκ-ζαγκ) για απαγόρευση στάθμευσης.

-Κατακόρυφη Σήμανση : εκατέρωθεν της διάβασης τοποθετούνται πινακίδες. Στα πλησιέστερα στη σχολική μονάδα οικοδομικά τετράγωνα τοποθετείται κατακόρυφη σήμανση, προστατευτικά εμπόδια σχήματος Π έμπροσθεν των εισόδων και εκατέρωθεν αυτών για εύλογο μήκος και τύπωμα με χυτό έγχρωμο ή άλλο πρόσφορο υλικό “Κάμπια” ως οδηγού κίνησης παιδιών από την είσοδο των σχολικών μονάδων έως τη διάβαση, για τις περιπτώσεις όπου η διάβαση απέχει από την είσοδο/έξοδο.

– Ανάγλυφες ή Θορυβώδεις Λωρίδες.

Στα σχολικά συγκροτήματα 6ου (οδοί Ταυρωπού και Σαρανταπόρου), 5ου (οδοί Θεσσαλιώτιδος και Κουμουνδούρου) και 7ου (οδός Φαναρίου) Δημοτικών Σχολείων, όπου υπάρχουν οδοί μεγάλης ταχύτητας και αυξημένης κυκλοφορίας, τοποθετούνται θορυβώδεις λωρίδες ως μέτρο μείωσης ταχύτητας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή