Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασφαλής Μύλος των Ξωτικών από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

«Τα Τρίκαλα στέλνουν το φως τους σε όλη την Ελλάδα, που τόσο το έχει ανάγκη». Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για τη φετινή 10η διοργάνωση του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου στη χώρα τα Χριστούγεννα, του Μύλου των Ξωτικών.

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζήτησε εκ νέου τα σχετικά με τη διοργάνωση, με βάση τα νέα δεδομένα.

Αυτά ήταν, όπως τα απαρίθμησε ο κ. Παπαστεργίου:
– η εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία των θεματικών πάρκων
– η απόφαση – προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων
– η αναμενόμενη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.\

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε το πλαίσιο της φετινής λειτουργίας του Μύλου. Αυτό συνίσταται σε:
– αλληλεγγύη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων
– στήριξη της κοινωνίας προς τους λειτουργούς της υγείας και αυτών προς την κοινωνία
– πλήρης κατανόηση της ανησυχίας των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών
– πλήρης τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον Μύλο και σε όλη την πόλη (εστίαση, καταστήματα κ.λπ.)

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθεσε επί τάπητος ακόμη τις αποφάσεις που ήδη, από το φθινόπωρο, ελήφθησαν από την e-trikala ΑΕ, τη διοργανώτρια εταιρεία του Μύλου, αποφάσεις που επανέλαβε και ο πρόεδρός της, Γιάννης Κωτούλας.

Ουσιαστικά ο φετινός Μύλος:
1. Αρχίζει τη λειτουργία του την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021. Θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022
2. Θα υπάρχουν μόνο μία είσοδος και μία έξοδος
3. Η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόησης ή με self test για παιδιά έως 12 ετών
4. Ολες οι θεματικές δράσεις έχουν μεταφερθεί στον ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο πέριξ του κτηρίου του Μύλου.

Το διάστημα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, σε αναμονή της ΚΥΑ για τη λειτουργία των θεματικών πάρκων, το προσωπικό του Μύλου θα εκπαιδευτεί πλήρως, προκειμένου να ανταποκριθεί με ακρίβεια σε όλα τα νέα δεδομένα (υγειονομικά πρωτόκολλα, συνεργασία και επικοινωνία με τους επισκέπτες κ.α.).

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε στη συζήτηση ότι η φετινή διοργάνωση «θα εφάμιλλη με όλες τις εκδηλώσεις που ήδη έχουμε διοργανώσει», ως προς το επίπεδο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Και σημείωσε με έμφαση ότι «η κοινωνία των Τρικάλων εμπιστεύεται το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα διοργανώσουμε έναν Μύλο ορόσημο, έναν Μύλο ασφαλή, που θα εκπέμπει τα φετινά μηνύματα για το περιβάλλον».

Ο δε κ. Κωτούλας σημείωσε ότι θα πρόκειται για ακόμη έναν όμορφο Μύλο, για όλους τους πολίτες που θέλουν να ζήσουν τη μαγεία του.

Στη συνεδρίαση του Σώματος συζητήθηκαν πολλά ζητήματα σχετικά με τη διοργάνωση σε τεχνικό επίπεδο, με τη σημασία του για τον Δήμο Τρικκαίων, συνολικότερα για την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και γενικότερα για τα θέματα της Υγείας ως πρώτιστου αγαθού. Ο φετινός Μύλος των Ξωτικών θα είναι ο δέκατος, αφιερωμένος στο περιβάλλον, μέσα από τον μύθο των Ιπποτών των Χριστουγέννων.

ΔήμοςΤρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή