Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασημίνα Σκόνδρα: «Οι πολίτες προσδοκούν σωστές αποφάσεις»

Να σταθούν στο ύψος των πραγματικών δεδομένων και αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών, κάλεσε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από το βήμα της Βουλής, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κατά την τοποθέτησή της στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει έκτακτες συνθήκες σε ολόκληρη την υφήλιο. Βλέπουμε ένα μετά το άλλο, μεγάλα, ισχυρά, ανεπτυγμένα κράτη, να προχωρούν σε καθολικά lockdown.

Οι εθνικές τους οικονομίες να μπαίνουν στον πάγο, τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά, οι γιορτινές αυτές ημέρες να μετατρέπονται, για λόγους δημόσιας υγείας, σε μέρες απομόνωσης και προφύλαξης. Για πολλούς δε συμπολίτες μας, να είναι καταθλιπτικές και δύσκολες, διότι έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Θα ‘θελα να καταθέσω, απ’ αυτό το βήμα, τα θερμά μου συλλυπητήρια. Όπως και να ευχηθώ ολοψύχως γρήγορα περαστικά, σε όσους νοσούν και υποφέρουν. Να συγχαρώ δε και να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την τεράστια προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για συνθήκες δύσκολες, που βιώνει όλος ο πλανήτης, και φυσικά αναγκάζουν τις κυβερνήσεις, να προχωρήσουν σε έκτακτες και ενίοτε, δύσκολες πρωτοβουλίες.

Σε άλλα κράτη όμως, τέτοιες αποφάσεις γίνονται σεβαστές και στηρίζονται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με την δέουσα ευπρέπεια και υπευθυνότητα.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ούτε κατά φαντασία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στήνεται μία τεχνητή πόλωση, βασισμένη σε παραπληροφόρηση  και γινόμαστε στο ίδιο κακόγουστο έργο θεατές.

Σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία, η πρώτη αντιπολιτευτική αντίδραση, είναι η άρνηση, η απόδοση ευθυνών, το δήθεν δίκιο που τους πνίγει, η δήθεν αγανάκτηση .

Συζητάμε ένα νομοσχέδιο, που εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος, και αυτό θεωρείται ανεπίτρεπτο, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Είστε αρνητικοί, συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, διότι, όπως λέτε, αφορά ρυθμίσεις πολλών Υπουργείων, και όχι μόνο του Υπουργείου Υγείας. Για μία ακόμη φορά, σκοπίμως παραβλέπετε την ουσία.

Ας είμαστε ξεκάθαροι.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά, έφερε περισσότερα από 140 νομοσχέδια στη Βουλή. Απ’ αυτά μόλις 5, μπήκαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, και όλα τους, αφορούσαν την πανδημία του Covid-19.

Στο 90% το σημερινό νομοσχέδιο, αναφέρεται σε ρυθμίσεις, που αφορούν την δημόσια υγεία ή σχετίζονται άμεσα, με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Στην πλειονότητα τους, υφίστανται ήδη από προηγούμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κρίνεται όμως αναγκαία η χρονική παράταση και η επέκταση εφαρμογής τους.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν οι δύσκολες συνθήκες, όπως και την Άνοιξη, όταν ψηφίστηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Επειδή λοιπόν, πολλές είχαν ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου, έρχεται η Κυβέρνηση, και νομοθετεί την παράταση των ρυθμίσεων αυτών, μέχρι τις 31/3/2021.

Οι ρυθμίσεις των υπόλοιπων Υπουργείων, σχετίζονται με θέματα, που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και των επιπτώσεων, που είχε στη χώρα, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ωστόσο, και εδώ ακούσαμε κριτική. Κάνετε σαν να μην γνωρίζετε, ότι τα νομοσχέδια φέρουν τις υπογραφές πολλών Υπουργών, ακριβώς γιατί υπάρχει αλληλοεπίδραση των διατάξεων και συνεπώς, εμπλέκονται διάφορα Υπουργεία, στην εφαρμογή τους.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σας, να αντιπολιτευτεί. Όμως η κατάσταση είναι κρίσιμη, για αυτό θα έπρεπε να είστε υπεύθυνοι και ειλικρινείς. Να παραδεχτείτε δηλαδή, ότι:

Είναι σοβαρό και κατεπείγον, οι ενισχύσεις των αγροτών να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του Covid19.

Είναι σοβαρό και κατεπείγον, η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η δυνατότητα απασχόλησης, ιδιωτών ιατρών, σε δημόσια νοσοκομεία.

Η δυνατότητα, μετατροπής χρήσης κλινών νοσηλείας και ΜΑΦ, σε κλίνες ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Είναι σοβαρό και κατεπείγον, η δυνατότητα προμήθειας υλικών και μέσων, από τις ΥΠΕ.

Η δυνατότητα του ΕΚΑΒ, να συνάπτει συμβάσεις, για την προμήθεια ανταλλακτικών ασθενοφόρων.

Η δυνατότητα του Υπουργού Υγείας, να αποδέχεται δωρεές νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Η δυνατότητα, σύναψης συμβάσεως χρήσης, ιδιωτικών αεροσκαφών, για αεροδιακομιδές

Είναι σοβαρό και κατεπείγον, ο ορισμός μηδενικού ΦΠΑ για τα εμβόλια.

Είναι εξίσου σοβαρές και κατεπείγουσες οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, διότι αφορούν την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την τόνωση της αγοράς.

Είναι επίσης σοβαρό και κατεπείγον, η ενίσχυση των δομών του e-ΕΦΚΑ, για να εκκαθαριστούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις, και ‘δω να θυμίσω ότι υπεύθυνος και υπόλογος, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις εκκρεμότητες αυτές. Αφενός διότι ενοποίησε τα ταμεία, δημιουργώντας τον ΕΦΚΑ μόνο στα χαρτιά, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς νέο προσωπικό, χωρίς εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού. Γκρέμισε δηλαδή, χωρίς προηγουμένως να έχει κτίσει. Αφετέρου, διότι άφησε σε εκκρεμότητα, πάνω από 1.000.000 συντάξεις.

Σας παροτρύνω  συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, να κοιτάξετε λίγο πέρα από τις κομματικές σας παρωπίδες.

Μην περιορίζετε τα πάντα, σε μία γυάλα μικροκομματικών και ιδεολογικών συμφερόντων.

Η παγκόσμια αυτή πανδημία, επιβάλει να σταθούμε όλοι, στο ύψος των πραγματικών δεδομένων και αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών, που προσδοκούν σε σωστές αποφάσεις.»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή