Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στο Μουζάκι

Άσκηση ετοιμότητας δασικής πυρκαγιάς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 15 του μηνός στις 10:00 το πρωί στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Στο σενάριο της άσκησης πέραν της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμπεριλαμβάνεται και ο τραυματισμός Πυροσβεστικού Υπαλλήλου καθώς και η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών για λόγους προστασίας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Περιαστικό δάσος της Τ.Κ. Μουζακίου Δήμου Μουζακίου, πλησίον του ξενοδοχείου «Mouzaki Palace Hotel & Spa».

Tο Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου:

Σας γνωρίζουμε ότι την 15 – 05 – 2023, ημέρα Δευτέρα και περί Ω/10:00΄, θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ΠΕ.Π.Υ.Δ Θεσσαλίας, άσκηση ετοιμότητας δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023», στο σενάριο της οποίας, πέραν της καταστολής πυρκαγιάς, συμπεριλαμβάνεται τραυματισμός Πυροσβεστικού υπαλλήλου καθώς και οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη δασική πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Τ.Κ. Μουζακίου. Χώρος διεξαγωγής της άσκησης: Περιαστικό δάσος της Τ.Κ. Μουζακίου Δήμου Μουζακίου, πλησίον του ξενοδοχείου «Mouzaki Palace Hotel & Spa».

Σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού των Υπηρεσιών της ΠΕ.Π.Υ.Δ Θεσσαλίας κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης μεγάλων δασικών πυρκαγιών, ο έλεγχος της ορθολογικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών πόρων καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή