Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασκληπιεία #en_drasi: Ποδηλασία, πεζοπορία και εκδήλωση στον Δ. Τρικκαίων για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει σε δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνει στην περιοχή για τον καρκίνο του πνεύμονα η FairLife, σε συνεργασία με τους Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων (ΣΟΧΤ), Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων.
Πρόκειται για δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα και ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί σημείο αναφοράς αυτών των δράσεων. Η «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, που όλο τον Νοέμβριο, θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό ότι η πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Η FairLife καλεί όλους να συμμετάσχουν στη δράση της «Η ζωή να κόβει την ανάσα!», ενώνοντας  διαδικτυακά τις δυνάμεις και τις φωνές τους για καλό σκοπό!

Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!

Οι δράσεις προάγουν τη φυσική άσκηση αλλά και την ψυχική υγεία ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας.

Παράλληλα, με μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ασκληπιεία #en_drasi,  η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας» η FairLife εγκαινιάζει έναν θεσμό που επιχειρεί να συνδέσει σημαντικά μνημεία της «πολιτιστικής κληρονομιάς της υγείας» που αφορούν στην ιατρική, όπως τα Ασκληπιεία, με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ.ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας.

Στόχος, μέσα από δράσεις φυσικής άσκησης είναι να προωθηθεί το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Στην προσπάθεια αυτή, συνοδοιπόρτοι και αρωγοί είναι οι FairLife Ambassadors Αναστασία Γερολυμάτου, Κική Τσακαλδήμη και Νικόλαος Μαγγίτσης.

Αφετηρία του θεσμού Ασκληπιεία #en_drasi είναι τα Τρίκαλα, η αρχαία Τρίκκη, γενέτειρα του Ασκληπιού στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα Τρικάλων :

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

  • Φωταγώγηση γέφυρας με λευκό χρώμα από τον Δήμο Τρικκαίων
  • Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στο Μουσείο Τσιτσάνη με τη διαδραστική συμμετοχή των Ambassadors της FAIRLIFE LCC , Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1lr76T8oI4_qfpxuEFklnyzyh5wXQ0b2iUkCvxViTErc/prefill

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Αφετηρία το Ψηφιακό Ασκληπιείο-Πάρκο Ασκληπιού στο Πρίνος Δ.Τρικκαίων.

  1. Διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  – Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων – Έναρξη:10.00 π.μ.
  2. Διαδρομή τρεξίματος 10km  – Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων – Έναρξη:10.15 π.μ.
  3. Διαδρομή ποδηλασίας 24,4km –Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων – Έναρξη:10.30 π.μ.

Τις τοπικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με υποστήριξή των παραπάνω συλλόγων.

Δείτε εδώ όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται στο Δήμο Τρικκαίων εδώ : https://fairlifelcc.com/asklipieia-endrasi/

Δηλώστε συμμετοχή που ξεκινά από 5€ και λάβετε δωρεάν το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πρόληψης, εφαρμόζοντας με μέγιστη επιτυχία τον αντικαπνιστικό νόμο, δημιουργώντας smokefree συνείδηση για τους πολίτες.

Οι δράσεις της FairLife  τελούν υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε., του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και την ΕΟΠ.  

Μέγα χορηγοί των δράσεων της FairLife είναι η Όμηρος ΑΕΒΕ και η Βιολάντα.

Χορηγοί της οι φαρμακευτικές Amgen, Astra Zeneca, Pfizer, Roche, Takeda.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή