Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ασκληπιείο»: Ο αρχαιολογικός χώρος των Τρικάλων αποκαλύπτεται στο Τrikalanews.gr

Ανεκτίμητα ευρήματα και σπουδαία κτίσματα στην καρδιά της πόλης  

Μπορεί τα ευρήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, όμως τα πραγματικά σπουδαία ευρήματα, εκείνα που αφήνουν μια τεράστια αρχαιολογική παρακαταθήκη για την περιοχή μας, βρίσκονται αλλού.

Πρόκειται για τις αρχαιολογικές ανασκαφές και την ανάδειξη του λεγόμενου αρχαιολογικού χώρου ως «Ασκληπιείο» όπου, όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr, έχουν έρθει στο φως σημαντικά ευρήματα και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να διαμορφωθεί ο ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην καρδιά της πόλης μας.

Από μια πρώτη ματιά, η σημαντικότητα των ανασκαφών είναι προφανής. Ωστόσο, μένουν ακόμη καλά κρυμμένοι εξίσου σημαντικοί θησαυροί που περιμένουν τη στιγμή της αποκάλυψης στο σύγχρονο κοινό, μετά από αιώνες αναμονής θαμμένοι στην Τρικαλινοί γη.

Μιλώντας μαζί μας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά, μας αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν έρθει στο φως σπουδαία και περίτεχνα ψηφιδωτά αλλά και κτίσματα που μαρτυρούν τη διαχρονικότητα του χώρου μέσα από κατάλοιπα κτηρίων που φτάνουν μέχρι και τα Ρωμαϊκά Ελληνιστικά χρόνια. Τα περισσότερα από τα ευρήματα αυτή τη στιγμή μένουν προστατευμένα και σκεπασμένα, μέχρι να κατασκευαστούν τα κατάλληλα σκέπαστρα.

Όπως είπε η κα Μαντζανά, ο χώρος θα αποκτήσει πρόσβαση από την πλευρά της οδού στρατηγού Σαράφη, από όπου θα ξεκινούν διαδρομές θέασης για τους επισκέπτες.

Το έργο της ανασκαφής και ανάδειξης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου, με τις καιρικές συνθήκες να είναι υπέρ των εργασιών αλλά και όσους αρχαιολόγους και εργαζόμενους εμπλέκονται να εργάζονται ακατάπαυστα για το σκοπό αυτό.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή