Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αστ. Βασιλάκος: “Επικίνδυνο το σύννεφο σκόνης …στο Μουζάκι” (ΦΩΤΟ)

Τι λένε οι πολίτες για το σύννεφο σκόνης που προκαλούν τα έργα στο ποτάμι

Μόλις πριν λίγες μέρες μέσα από το Trikalanews.gr, (δείτε ΕΔΩ) αναδείχθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Μουζακίου. Πρόκειται για ένα σύννεφο σκόνης που ξεκινά με το παραμικρό αεράκι από το ποτάμι και κατακλύζει κάθε γειτονιά. Τα έργα που γίνονται από τον Ιανό και έπειτα, στην κοίτη του ποταμού, προκαλούν αυτή τη δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση.

Για το ζήτημα, ο Αστέριος Βασιλάκος, γραμματέας της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου, στο παρακάτω άρθρο επισημαίνει την επικινδυνότητα που ενέχει το πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση και μέριμνα.

Αγαπητοί Πολίτες

Εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους! από τριετίας και πλέον όλοι οι Μουζακιώτες! ιδιαίτερα δε οι διαμένοντες και δραστηριοποιούμενοι επαγγελματικά συμπολίτες μας παραποτάμια! και επί της Δυτικής Περιφερειακής Οδού, λόγω της επικρατούσας εκεί περιβαλλοντικής απαξίωσης και υποβάθμισης.

Ανησυχητικά και τραγικά επικίνδυνη περιγράφεται η κατάσταση κυρίαρχα για τη Δημόσια Υγεία, εξ αιτίας της αέριας ρύπανσης! στο Στενό! και στο Τουρκόμνημα!

Αρκετά βλέπουμε! και Πολλά ακούγονται! για αυθαίρετους Δρόμους και ανεξέλεγκτα Λατομεία! Εργοτάξια! Αποθεσιοθάλαμους-Δανειοθάλαμους! και Μπαζότοπους! που λειτουργούν με το πρόσχημα των δήθεν αέναων έργων! μέσα στην κοίτη του Ποταμού Παμίσου χωρίς κανέναν έλεγχο, έγκριση και αδειοδότηση, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και καταστρέφοντας το Οικιστικό Περιβάλλον.

Μας πνίγει! και μας μολύνει η σκόνη, τα μπάζα, οι διαχωριστές, οι αμμοληψίες, τα καμένα λάδια και οι μπαταρίες Και ησυχία! δε βρίσκουμε από το θόρυβο.

Εκείνο όμως που ενισχύει την ανησυχία μας είναι το αφήγημα! ότι, δήθεν έχει εξασφαλιστεί  «περιβαλλοντική εξαίρεση διαρκείας!», γεγονός για το οποίο και μέχρι σήμερα ο Δήμος Μουζακίου, τουλάχιστον όπως είχε υποχρέωση δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση επιβεβαίωσης ή άρνησης αδειοδότησης! όλης αυτής της ανομίας! τηρώντας μία περίεργη στάση αδράνειας, ανεύθυνης σιγής και σιωπής.

Όλα αυτά στο σύνολό τους και παρά τις διαμαρτυρίες μας υποβαθμίζουν, επιβαρύνουν, ρυπαίνουν και μολύνουν επικίνδυνα το περιβάλλον, την οικολογική ποιότητα των υδάτων του Ποταμού, το οικοσύστημα, τις αισθητικές αξίες και τη ζωή των Μουζακιωτών! με βλαβερές συνέπειες! Ζημιογόνες και σοβαρότατες επιπτώσεις! Στην οικονομία και στη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Άμεσα για μια καθαρή ανάσα! όλες οι αρχές και τα όργανα του τόπου μας! με πρώτο το Δ.Σ.Μ οφείλουν να εγκαταλείψουν αφωνία και απραξία! και με υπευθυνότητα να κινητοποιηθούν για έλεγχο, μέτρηση και διαπίστωση της εκτεταμένης καθημερινής επιβάρυνσης! η οποία προέρχεται όχι από την Αφρικανική σκόνη! αλλά και από τα δήθεν αιώνια και αξεπέραστα έργα! στην κοίτη του Παμίσου.

Επιτέλους οι δρόμοι της μόλυνσης! μέσα κι έξω από το Ποτάμι θα πρέπει να κλείσουν! με ενημέρωση των Πολιτών και καταλογισμό προστίμων και κυρώσεων! στους ανεπίδεκτους! βελτίωσης ανεύθυνους! διαχειριστές βάσει του κανόνα,

Ο Ρυπαίνων Πληρώνει! Γιατί Δυστυχώς εδώ που μας έφτασαν!

 Η Ζωή μας….. στο Μουζάκι και η Ρύπανσή τους… Αναμετρούνται και Πάλι…

trikalanews
Author: trikalanews