Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στα «χέρια» Σαββίδη «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία»

Η εταιρία «Dimera» του Ιβάν Σαββίδη με 3.580.000 ευρώ, πήρε τα σήματα των εντύπων της Πήγασος «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία» που τέθηκαν σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Η προσφορά, ήταν η μοναδική που υποβλήθηκε κατά την διαδικασία στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα λίγο πριν λήξει ο χρόνος για τις προσφορές.

Η εταιρεία παραγωγών «Άνωση» κατακυρώθηκε δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 20.000 ευρώ. Για τις άλλες μετοχές που κατέχει η «Πήγασος» -πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού Mega που είναι εκτός διαδικασίας- δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι για αυτές ο πλειστηριασμός ματαιώνεται. Στις τελευταίες ανήκει η συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική «ΙΡΙΣ» καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη».

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία έγινε συνεννόηση μεταξύ εργαζομένων του Ομίλου που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο με Μέλη του Κινήματος «Δεν πληρώνω» που  βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών.

Οι εργαζόμενοι της «Πήγασος» ζήτησαν να μην εμποδιστεί η διαδικασία, καθώς όπως είπαν «από τον πλειστηριασμό αυτό κρίνεται η εργασία τους αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων περίπου 5 μηνών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Ενότητα», και στηριζόμενη σε δήλωση  του Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη, αναφέρονται τα εξής:

«Σεβόμαστε τη γνώμη των 3 σωματείων που καλύπτουν τους εργαζόμενους της ΄΄Πήγασος΄΄ που ζήτησαν να γίνει ο πλειστηριασμός, που την αφορούσε, γιατί θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και ότι θα τους προσλάβει ο νέος ιδιοκτήτης. 

Τους είπαμε, όμως, δημόσια τη δική μας γνώμη ότι με βάση τον τροποποιημένο κώδικα της Πολιτικής Δικονομίας τα χρήματα από τον πλειστηριασμό της «Πήγασος» θα πάνε, και μάλλον όλα, στους τραπεζίτες και ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι νέος γνωστότατος ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης θα κρατήσει στη δουλειά τους ήδη εργαζόμενους.

Η ΛΑΕ ζητά και θα αγωνιστεί, ώστε να πάνε όλα τα χρήματα του πλειστηριασμού της ΄΄Πήγασος΄΄ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να δεσμευτεί ο νέος ιδιοκτήτης ότι δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

Εάν αυτά δεν γίνουν, τότε οι μόνοι ωφελημένοι από τον πλειστηριασμό θα είναι οι τράπεζες, ο κ. Σαββίδης και η διαπλοκή».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή