«Αστακός» η Λάρισα για την δική αντιεξουσιαστών

Με απόφαση του Αρείου Πάγου παραπέμπεται – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία – να εκδικαστεί από το εφετείο Θεσσαλονίκης στο Εφετείο της Λάρισας δικογραφία που αφορά στην εξιχνίαση μεγάλου αριθμού επιμέρους υποθέσεων από αρχείο αγνώστων δραστών για «τρομοκρατικά» χτυπήματα, μετά από εξιχνίαση και ταυτοποίηση τριών δραστών.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία, μεταξύ του μεγάλου αριθμού των παθόντων συμπεριλαμβάνονται δικαστικοί λειτουργοί της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί, εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, μητρόπολη της περιοχής, αλλά και δημόσια κτίρια. Υπόθεση θα εκδικαστεί στο Εφετείο της Λάρισας για πρώτη φορά, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι διευκρινίζεται πως έχουν απαλλαγή της κατηγορίας της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και κατηγορούνται για «τρομοκρατικά» χτυπήματα.

Ως κατηγορούμενοι παραπέμπονται τρεις, εκ των οποίων ο ένας παραμένει κρατούμενος, ενώ οι άλλοι δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ δεκάδες είναι οι μάρτυρες της υπόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έδρασαν σε περίοδο από το 2017 έως το 2022 και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η δική στο Εφετείο Λάρισας, δική η οποία θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή