Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων τα Τρίκαλα λένε ναι

Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, για πρώτη φορά, τρία ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Πρόκειται για δυο ηλεκτροκίνητα οχήματα – από τα δέκα συνολικά – του προγράμματος ELVITEN και για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο είναι δωρεά στον Δήμο Τρικκαίων, της εταιρείας Γκοργκόλης ΑΕ. 

Το πρόγραμμα ELVITEN υλοποιείται στα Τρίκαλα, από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ, στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων στους τομείς της τεχνολογίας και της βιώσιμης κινητικότητας. 

Τα Τρίκαλα είναι μια από τις έξι συνολικά ευρωπαϊκές πόλεις – Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Μάλαγα – στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα,  ενώ στη χώρα μας για την εκπόνησή του, συνεργάστηκε το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ).

Η καινοτόμος δράση, αφορά τη προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή