Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στο Ναύπλιο μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Ταξίδι στο παρελθόν», ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου Τρικάλων, επισκέφθηκε το Ναύπλιο, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου, καθώς και το νησί των Σπετσών, με το μουσείο Σπετσών και Μπουμπουλίνας.  

Βασικός σκοπός υλοποίησης του προγράμματος, ήταν η απόκτηση ιστορικής συνείδησης και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου καθώς και η ενεργητική συμμετοχή στην προστασία και διασφάλιση τους για τις επόμενες γενιές.

Έτσι οι μαθητές που συμμετείχανε στο πρόγραμμα γνωρίσανε μέσα από επισκέψεις, ξεναγήσεις και παιχνίδια το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής του Ναυπλίου, κατευθυνόμενοι και καθοδηγούμενοι από τους Εκπροσώπους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τους συνοδούς Καθηγητές. 

Με ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο, ομαδικό πνεύμα και καλή διάθεση αποκτήσανε θετική στάση για το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Από την 4ήμερη αυτή επίσκεψη στους ιστορικούς χώρους της Πελοποννήσου αποκομίσαμε, εκτός της βιωματικής γνώσης, εμπειρίες και όμορφες εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. 

Δήμητρα Παπασπύρου
Μαθήτρια Β΄ τάξη  

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή