​Συγκάληψη του σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου βλέπει το Υπουργείο

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Υπουργείο, προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες του σχολείου είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε κατά τον μετέπειτα χειρισμό του θέματος, καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του συμβάντος.

Σύμφωνα με τους γονείς του 12χρονου, το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δυο συνομηλίκους του μέσα σε γυμνάσιο του Ζωγράφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ένα παιδί είναι συμμαθητής του θύματος.Μάλιστα, η μητέρα του  θύματος αναφέρει πως τα δύο παιδιά βιντεοσκόπησαν την  απερίγραπτη πράξη τους και έδειχναν το βίντεο σε άλλους μαθητές του σχολείου. Οι γονείς κατηγορούν τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος από το κοινό.

Η αποκάλυψη του περιστατικού ήρθε από την γενικότερη συμπεριφορά του 12χρονου, αφού το παιδί ήταν πολύ φοβισμένο ενώ έκανε συνέχεια εμετούς. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου του ίδιου σχολείου, άκουσε φήμες για το βίντεο της κακοποίησης και γρήγορα ενημέρωσε τους γονείς, στους οποίους αποκάλυψε το ίδιο το θύμα, όχι μόνο το περιστατικό, αλλά και το γεγονός ότι μίλησε το ίδιο στον Διευθυντή του Γυμνασίου και σε έναν ακόμη καθηγητή, οι οποίοι, όμως, δεν ενημέρωσαν τους γονείς.

Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε:«Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου. Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή