Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τρικάλων κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας

Την αντίδραση του ΠΑΜΕ προκάλεσε το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων στα Τρίκαλα.

Η αντίδραση εκδηλώθηκε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ η «Αγωνιστική Παρέμβαση για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας», σε κείμενο της αναφέρει τα εξής: 

«Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που δώσαμε την μάχη για τα προβλήματα μας όλο το προηγούμενο διάστημα, που ήμασταν μπροστά σε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη, στην διοργάνωση των απεργιών για την Κυριακάτικη Αργία, για τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, για μια ζωή με δικαιώματα, συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα του Σωματείου μας. Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Μπροστά στην ανυπαρξία της λειτουργίας του Σωματείου με ευθύνη των 2 παρατάξεων (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και Αγωνιστική Πρωτοβουλία), που δεν συνεδριάζουν και δεν πήρανε απόφαση για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο σήμερα 5 Νοέμβρη, πήραμε την πρωτοβουλία και διοργανώσαμε εμείς οι ίδιοι την Απεργιακή Συγκέντρωση του κλάδου μας.

Γιατί η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. 

Για τις συγκεκριμένες παρατάξεις πρέπει να βγουν συμπεράσματα από όλους τους εργαζόμενους. Είναι αυτές που είναι υπαίτιες για την μη λειτουργία του Δ.Σ. Αρνούνται συνεδριάσεις, Γενικές Συνελεύσεις. Δεν έβγαλαν άχνα μπροστά στην απεργία του κλάδου και φυσικά δεν εμφανίστηκαν πουθενά! Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη.

Η επιτροπή Αγώνα του Σωματείου θα συνεχίσει την δράση της, θα βάλει πλάτη για να μαζικοποιηθούν οι αγώνες των εργαζόμενων το επόμενο διάστημα. Θα δώσει την μάχη για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.  Θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου, με σκοπό την μαζικοποίηση του σωματείου, την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης που φρενάρει την  δράση του. 

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή