​Συμβολική κίνηση της ΠΟΕΔΗΝ με τη ρίψη σανό έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

22 Nov 2018 Ελλαδα

   Στα πλαίσια της παναττικής στάσης εργασίας των εργαζομένων των δημοσίων νοσοκομείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας τους, προέβησαν σε συμβολική κίνηση ρίπτοντας σανό έξω από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

   Με την κίνησή τους αυτή εκφράζουν τη δυσπιστία τους όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια και στο πανό που έχουν αναρτήσει αναφέρεται: «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

   Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «στα χρόνια των Μνημονίων απολέσαμε πάνω από 40% των μισθών μας. Οι φόροι και οι εισφορές μας τσακίζουν. Αν και υποτίθεται βγήκαμε από τα Μνημόνια η Κυβέρνηση ξέχασε τους Νοσηλευτές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα Νοσοκομεία».

   Επίσης κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, επισημαίνοντας ότι αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων και το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

   Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Οι ασθενείς κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι. Με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …