Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συμβολική κίνηση της ΠΟΕΔΗΝ με τη ρίψη σανό έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

   Στα πλαίσια της παναττικής στάσης εργασίας των εργαζομένων των δημοσίων νοσοκομείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας τους, προέβησαν σε συμβολική κίνηση ρίπτοντας σανό έξω από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

   Με την κίνησή τους αυτή εκφράζουν τη δυσπιστία τους όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια και στο πανό που έχουν αναρτήσει αναφέρεται: «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

   Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «στα χρόνια των Μνημονίων απολέσαμε πάνω από 40% των μισθών μας. Οι φόροι και οι εισφορές μας τσακίζουν. Αν και υποτίθεται βγήκαμε από τα Μνημόνια η Κυβέρνηση ξέχασε τους Νοσηλευτές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα Νοσοκομεία».

   Επίσης κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, επισημαίνοντας ότι αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων και το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

   Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Οι ασθενείς κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι. Με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή