Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συμμετοχή του Μουσικού Λυκείου Τρικάλων στους Ζ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

Το Μουσικό Λύκειο Τρικάλων συμμετείχε και εφέτος στους Ζ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων στις 1-2 Μαρτίου 2019, σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιαςΕκπ/σης Ν. Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας.

Μαθητές  των Λυκείων του Νομού μας, έλαβαν μέρος σε αυτούς τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας. Με τέσσερα αγωνίσματα, τους Διττούς Λόγους, τον Αυθόρμητο Λόγο, τον Προτρεπτικό Λόγο και το αγώνισμα της ορθογραφίας έδωσαν υπέροχα δημιουργήματα κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Αποτελούν, επομένως αυτοί οι μαθητικοί αγώνες ένα εγχείρημα κατάδειξης θεμελιωδών συστατικών του πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας. Όσοι είχαμε την ευκαιρία, είτε ως υπεύθυνοι καθηγητές για την προετοιμασία των μαθητών μας (Αγναντή Μαρία και Σιούλα Αφροδίτη, φιλόλογοι) είτε ως κριτές ( Αγναντή Μαρία, Σιούλα Αφροδίτη και Πεταρούδας Παντελής, μουσικός), να εμπλακούμε ενεργητικά και να παρακολουθήσουμε, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 τους προκριματικούς Αγώνες και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 τους ημιτελικούς και τους τελικούς των αγωνισμάτων, καθώς και να χειροκροτήσουμε τους νικητές και όλους τους νεαρούς ρήτορες στην απονομή των βραβείων, το Σάββατο το μεσημέρι στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, νιώσαμε βαθιά ικανοποίηση για την πρόκριση και την διάκριση των μαθητών/τριών μας.

Αποτελέσματα Αυθόρμητου Λόγου- Κατάταξη Τελικού:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1η Νικολάου Όλγα-Ηλιάνα Γ Μουσικό Σχολείο
2η Τζατζάκη Αθηνά Β 7ο ΓΕΛ
3η ΠαπαντώνηΦραντζέσκα Β Μουσικό Σχολείο

Αποτελέσματα Προτρεπτικού Λόγου- Κατάταξη Τελικού

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1η Μάνου Σωτηρία Γ 3ο ΓΕΛ
2η Καρκανιά Αλεξάνδρα Β 3ο ΓΕΛ
3ος Μπετσιμέας Χρήστος Α 8ο ΓΕΛ

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ορθογραφίας- Κατάταξη Τελικού

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1η Τσάνα Εύη Α ΓΕΛ Οιχαλίας
2η Ταμπάκη Χριστίνα Β 7ο ΓΕΛ
2η Μάγκου Ναταλία Β Μουσικό Σχολείο
2η Γιδοπούλου Βαΐα Γ 1ο ΓΕΛ
3ος Ψύχος Χρήστος Α 6ο ΓΕΛ
Αποτελέσματα Διττών Λόγων – Κατάταξη Τελικού
1η Ομάδα 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μαραγκός Ιωάννης Β 1ο ΓΕΛ
Ζαμπούρα Κωνσταντίνα Γ 3ο ΓΕΛ
Πούλιος Χρήστος Α Μουσικό Σχολείο
2η Ομάδα 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παλιούρα Μαρία-Ελένη Β 4ο ΓΕΛ
Τσιάρα Χαριτίνη Γ Μουσικό Σχολείο
Τσιγκαρίδα Ελένη Α Ι. ΓΕΛ "Αθηνά"

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

1 Ντινόπουλος Γεώργιος Β 1ο ΓΕΛ
2 Τσιάρα Χαριτίνη Γ Μουσικό Σχολείο
3 Μαραγκός Ιωάννης Β 1ο ΓΕΛ

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος:
Ως υπεύθυνη καθηγήτρια για την ενημέρωση και την προετοιμασία των μαθητριών/τών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, συγχαίρω από καρδιάς τους μαθητές/τριές μου στο Μουσικό Λύκειο Τρικάλων για την πρόκριση και διάκρισή τους στους Ζ΄ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Απευθύνωεπίσης θερμά συγχαρητήρια στις/στους:Λιάνο Γεώργιο, ΜόρφοΚων/νο, Αρέστη Παναγιώτη, Καλαμαρά Μαρία, Χαχάμη Φωτεινή και Πλεξίδα Θεοδώρα που συμμετείχαν και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον ημιτελικό γύρο. Η Παιδεία που παρέχει και το σχολείο στους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν δεν στηρίζεται μόνο στην στείρα απομνημόνευση και την μηχανική αποθησαύριση γνώσεων, αλλά στοχεύει και στην ενεργό δράση τους, στην αυτενέργειά τους και στην εφαρμογή των θεωρητικών τους γνώσεων, είναι έτοιμοι να ανταλλάσσουν, συγκροτημένα και ευπρεπώς, απόψεις, στα πλαίσια της αυτοσχέδιας και αντιλογικής σκέψης, που ήδη από την αρχαιότητα καλλιέργησαν οι Έλληνες. Αισθάνομαι περήφανη και συγκινημένη, που, στο πλαίσιο των Ζ΄ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ,έδωσαν αξιόλογα δείγματα της ελεύθερης κριτικής σκέψης τους, του πρωτότυπου συνειρμικού λόγου καθώς και της προσπάθειας πειθούς, στηριγμένης σε πειστικό και ανασκευαστικό λόγο. Αποτελούν, επομένως οι ανωτέρω μαθήτριες/τές μας ζωντανά παραδείγματα πνευματικής καλλιέργειας και ποιότητας «φρέσκου» λόγου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή