​Συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων στην κινητοποίηση για την Παιδεία

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων -μέλος της ΟΓΕ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σε σωματεία και μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας και συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Παιδεία τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, σαν τον κλέφτη, φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε κατακαλόκαιρο του 2015, το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα του 2016, το «νέο σύστημα απολύσεων» των αναπληρωτώντoέφερε τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης. Αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια, ακυρώνοντας και με τη βούλα μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό και μια πολιτική που κοιτά ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους στην τσέπη.

Διεκδικούμε:

Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου – 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
Ο Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων-μέλος της ΟΓΕ καλεί τα μέλη του,κάθε γυναίκα του μόχθου και της λαϊκής οικογένειας, να αγωνιστεί  για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει.

Όλες στην κινητοποίηση: Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  Με το δυναμικό μας " παρών" να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία.

Τρίκαλα  21/4/2019
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων-μέλος της Ο.Γ.Ε.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή