Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση για το πρόγραμμα ERASMUS+ στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες της συνάντησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ με τίτλο “Rainbow Children” που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από 10  έως 16 Φεβρουαρίου 2019. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία  από την Ιταλία, την Τουρκία, την Ρουμανία , την Πολωνία, την Λιθουανία και την Ελλάδα.  

Το πρόγραμμα αφορά τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων και τις συνθήκες αποδοχής και ενσωμάτωσής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και στηνίδια την κοινωνία γενικότερα.

Την επίσκεψη συντόνισανκαι οργάνωσανο υπεύθυνος του προγράμματος κος Μουτογεώργος Δημήτριος, καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας,ο Διευθυντής κοςΚίτος Ευάγγελος, η υποδιευθύντρια κα Παπαζεύκου Ουρανία, η κα Αστρίτη Εύη,καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και η ομάδα εργασίας ERASMUS+ (μαθητών και καθηγητών) του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ιδιαίτερα η συμμετοχή των μαθητών της ομάδας εργασίας ERASMUS στις δραστηριότητες του προγράμματος στο Σχολείο αλλά επίσης και στις απογευματινές δραστηριότητες. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του προγράμματος , πραγματοποιήθηκε συνάντηση υποδοχής με τους μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων κατά την επίσκεψη  των εταιρικών σχολείων στις σχολικές εγκαταστάσεις. Ακολούθησε εργασία και συζήτηση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων και παρουσιάσεις των παραγόμενων υλικών από κάθε εταίρο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συνέντευξη με μετανάστες και πρόσφυγες μαθητές.

Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας στα Τρίκαλα δήλωσαν  κατενθουσιασμένοι με την πόλη μας, με την εξαιρετική φιλοξενία καιτην άριστη οργάνωση των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Το πρόγραμμα “RAINBOW CHILDREN” είναι διετούς διάρκειας  (2018-2020) και θα ακολουθήσουν σε αυτό το διάστημα συναντήσεις και στα άλλα εταιρικά σχολεία στο μέλλον.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή