Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση Κ. Σκρέκα με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Γαλλίας

Τον Πρόεδρο του κόμματος των Ρεπουμπλικανών της Γαλλίας Laurent Wauquiez, συνάντησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Wauquiez διαδέχτηκε τον Nicola Sarkozy στην ηγεσία του κόμματος από τον Δεκέμβριο του 2017 κι έχει μακρά εμπειρία σε Ευρωπαϊκή θέματα.  

Οι δυο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις για τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται για την Γηραιά Ήπειρο και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μέσα από την περαιτέρω ενδυνάμωση των θεσμικών της οργάνων. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων  ήταν το μεταναστευτικό και κατά πόσο η διαχείρισή του έχει επηρεάσει την οικονομία και την κοινωνία των δυο χωρών.

Το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των κυρίων Σκρέκα και Wauquiez   αφορούσε το περιβάλλον και τον ενεργειακό μετασχηματισμό, (με δεδομένο ότι ο κ. Σκρέκας έχει διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης και είναι τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή οι δυο άντρες συμφώνησαν πως είναι  επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν δράσεις πρόληψης καθώς και πρωτοβουλίες προκειμένου η Ευρώπη να συνεχίσει να επενδύει σε καθαρή ενέργεια ώστε να μειωθεί εντελώς η χρήση της ενέργειας από άνθρακα και να αποφευχθούν οι καταστροφικές ζημίες από την αλλαγή του κλίματος. 

O κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη για μια κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη μετάβαση στη «μετά τον λιγνίτη» εποχή. Ανέλυσε επίσης τη σημασία των ΑΠΕ στον ενεργειακό ισοζύγιο με σκοπό να συμμετέχουν κατά το μέγιστο στην κατανάλωση ενέργειας για μεταφορές, θέρμανση κατοικιών και βιομηχανιών. 

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των πολιτικών, στο σχεδιασμό αλλά και στην εφαρμογή των κατάλληλων στρατηγικών στην αντιμετώπιση της κατάστασης που μας επιφυλάσσει το μέλλον, λόγω κυρίως της κλιματικής αλλαγής. Σημείωσε δε ότι η αποτελεσματική διακυβέρνηση είναι σημαντικός παράγοντας για την διαφοροποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Τέλος αναπτύχτηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι ανάγκες του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα, με δεδομένο ότι η θέση του πρωτογενούς τομέα στις οικονομίες των δυο χωρών παραμένει σημαντική. Επισημάνθηκε ότι, πέραν της άμεσης απασχόλησης, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό τροφοδότη για μια αλυσίδα προϊόντων και υπηρεσιών που δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση και την οικονομία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή