Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας με τους Junior Leagues International, Inc (AJLI)

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, αν και ξεκίνησαν ως ένα εθελοντικό κίνημα της Λάρισας, η δράση τους και η φήμη τους έχει επεκταθεί πολύ πιο πέρα από τα όρια της πόλης, πιο πέρα ακόμα κι από τα σύνορα της Ελλάδας!

Έχουν συνεργαστεί με εθελοντικές οργανώσεις από την Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, ενώ αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης διδακτορικής διατριβής στην Πορτογαλία!

Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών επαφών εντάσσεται και η επίσκεψη στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. πολυμελούς αντιπροσωπίας από τις Η.Π.Α., η οποία βρέθηκε στην πόλη μας με αφορμή το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο κ. Βάσος Παπαγαπητός, πρόεδρος του 

Chamber Music Hellas της Νέας Υόρκης, μαζί με την εκπρόσωπό του στην Ελλάδα της κ. Μαρία Μπακλαβά. Πρόκειται για μέλη του Junior Leagues International, Inc (AJLI), που είναι ο μεγαλύτερος γυναικείος εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την επαφή οργάνωσε το δραστήριο μέλος των Ενεργών Πολιτών Λένα Λιάγκουρα, καθώς οι Αμερικανοί επισκέπτες μας εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τις δράσεις των Εν.Πο.Λ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας των Ενεργών Πολιτών Γιάννης Νταλώσης, Εύη Καλούδη και Ελένη Μακροδήμου, παρουσίασαν με οπτικοακουστικά μέσα τις πολυποίκιλες δράσεις των Εν.Πο.Λ., ενώ τους ξενάγησαν στα διάφορα τμήματα και εργαστήρια δράσεων του Πολυχώρου Αλληλεγγύης.

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την οργανωτικότητα, το εύρος και την κοινωνική σημασία των δράσεων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν μαζί τους, καθώς και να προβάλλουν το έργο τους στην ομογένεια.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας χάρισαν στους καλεσμένους τους συμβολικά, παραδοσιακούς σπόρους λαχανικών από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων των Εν.Πο.Λ., θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να συμβολίσουν την σημασία της Ελληνικής Διασποράς και την ενδυνάμωση των ριζών που τους συνδέουν με την Ελλάδα. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή