Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση υπό το πρίσμα της προβλεπόμενης δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης

   Στην πρώτη έκθεση της ευρωπαϊκής εποπτείας στην Ελλάδα, σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης η οποία προβλεπόταν στο τέλος του χρόνου, παρατηρήθηκε ότι η χώρα δεν πληρούσε τις προΫποθέσεις λήψης της συγκεκριμένης δόσης, η καταβολή της οποίας μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάρτιο.

   Οπότε, αναμένεται η έλευση της αντιπροσωπείας  της Κομισιόν στα τέλη του Ιανουαρίου για τη σύνταξη της δεύτερης έκθεσης όπου από τα αποτελέσματά της εξαρτάται η πίστωση των 600 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών ευρωπαΪκών τραπεζών.

   Άλλωστε, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία προπαρασκευής του εδάφους για την δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση που θα δείξει αν θα λάβει η Ελλάδα την προβλεπόμενη δόση.

   Υπήρξε μάλιστα, συνάντηση του επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν με οικονομικούς παράγοντες της Ελλάδας, για την ενημέρωσή ιδιαίτερα των τομέων στους οποίους υπήρχε καθυστέρηση.

   Επίσης, ενημερώθηκε για την έκβαση του προΫπολογισμού και για το τί είδους τροποποιήσεις έχουν γίνει ενόψει και της ψήφισής του από τη Βουλή ενώ τέλος, σημειώνεται ότι επιθυμία της Κομισιόν αποτελεί η απαρέγκλιτη προσήλωση στους δημοσιονομικούς στόχους  υπό το πλαίσιο και της μη περικοπής των συντάξεων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή