Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συναυλία στο Χρήστο Κολοκοτρώνη από το Μουσείο Τσιτσάνη

Τα Τρίκαλα, είναι η πόλη των μεγάλων λαϊκών Δημιουργών, που άλλαξαν μια για πάντα στον 20ο αιώνα, το ρου της λαϊκής μουσικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Χρήστος Κολοκοτρώνης – τρισέγγονος του ήρωα της Επανάστασης του ΄21, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη –  ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς στιχουργούς  στην Ελλάδα, που έβαλε το λιθαράκι του στην ριζική διαμόρφωση του λαϊκού στίχου από τα τέλη της δεκαετίας του ΄40 και μετά. 

Το ελάχιστο που μπορούσαν  να κάνουν τα Τρίκαλα για εκείνον, το έχουν ήδη πράξει, δίνοντας το όνομά του σε πλατεία της πόλης τον Ιούλιο του 2018.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2019, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, θα τιμηθεί με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του, από το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη.

Η συναυλία με τους Παναγιώτη Κολοκοτρώνη και Ασπασία Στρατηγού, θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ,  στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων και μέσω κουπονιών θα δοθεί η δυνατότητα να ενισχυθεί το Μουσείο Τσιτσάνη.

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, στίχοι που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρη την μεταπολεμική ελληνική κοινωνία και τα μετέπειτα χρόνια. 

Το πρώτο του τραγούδι που δισκογραφήθηκε, ήταν  «Εγώ το πλουσιόπαιδο», στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 κι από εκεί και μετά, έγραψε πάρα πολλά τραγούδια,  τα οποία τραγούδησαν κορυφαίες λαϊκές φωνές της εποχής, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Χιώτης, ο Πάνος Γαβαλάς, η Καίτη Γκρέυ, ο Στράτος Διονυσίου, η Μαίρη Λίντα, η  Πόλυ Πάνου κ.α. 

Εγώ με την αξία μου, Πολλές φορές, Τέτοια κούκλα και τσαχπίνα, Κοινωνία ένοχη, Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις, Εργατιά,  Θεσσαλονίκη μου, Δε θέλω να με κλάψετε, Απόψε φίλα με, Έχεις κορμί αράπικο,  Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα,  Ζιγκουάλα κ.α είναι μόνο κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έγραψε και τους στίχους του «Ύμνου της ΑΕΚ» που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1971, σε μουσική Στέλιου Καζαντζίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή