Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σύνδεση Αθήνας – Σμύρνης με ferry από 2 Ιουλίου

Την έναρξη των προετοιμασιών για άνοιγμα της γραμμής Τσεσμέ – Λαύριο ανακοίνωσαν Τούρκοι επιχειρηματίες σήμερα. Όπως είπε ο επιχειρηματίας BulentIpek που θα δραστηριοποιηθεί σε αυτό το εγχείρημα, η γραμμή αυτή, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Τσίπρα – Ερντογάν σε πολιτικό επίπεδο, θα είναι καθημερινή.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες και στόχος θα είναι να είναι ενεργή, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά στο σύνολο του χρόνου. Σε αυτό θα συμβάλει ότι πέρα από το τουριστικό κομμάτι στόχος είναι η χρήση της γραμμής για την μεταφορά φορτηγών TIR από την βιομηχανική ενδοχώρα της Τουρκίας στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο επιχειρηματία, σε λογιστικό επίπεδο πρόκειται για μια πιο οικονομική και σύντομη διαδρομή, καθώς αποφεύγεται ο «κύκλος» μέσω Κωνσταντινούπολης και Θράκης, αλλά οι διαδικασίες στο επιβαρυμένο τελωνείο του Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια – κυρίως με τουρκικές ακτοπλοϊκές – τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στα Δωδεκάνησα σε τουριστικό επίπεδο. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική ακτοπλοϊκή βιομηχανία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή