Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνεχίζεται η προετοιμασία του Δήμου Καρδίτσας για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Στην οριστικοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και στα προτεινόμενα μόνιμα μέτρα που θα πλαισιώσουν τη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ομάδα Εργασίας αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας  κ. Βασ. Κουρκούνα.

Οι συναντήσεις της Ομάδας πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, ενώ παραβρίσκεται σ’ αυτές   και ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωκ. Παππάς, ως εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης που  θα αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου.

 Ήδη οι επαφές της Ομάδας Εργασίας με φορείς, συλλόγους και εθελοντές για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, καθώς και η προεργασία που απαιτείται για να διαμορφωθεί  το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και να ρυθμιστούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να εξελιχθεί σε μια γιορτή για την πόλη μας  Η Καρδίτσα θα είναι άλλωστε και η τιμώμενη πόλη – εθνικό επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2019, καθώς στην περσινή διοργάνωση επιβραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της σε επίπεδο χώρας και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη τριάδα των ευρωπαϊκών πόλεων με πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους. 

Με απόφαση μάλιστα της Διοίκησης του Πράσινου Ταμείου το οποίο είναι ο βασικός χρηματοδότης των Δήμων της χώρας για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει την επιβράβευση των 10 καλύτερων ελληνικών συμμετοχών με βάση την ευρωπαϊκή κατάταξη με ποσά τα οποία χρησιμοποιούνται από τους Δήμους για δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας της επόμενης – κάθε φορά – χρονιάς. ο Δήμος Καρδίτσας θα λάβει χρηματική επιβράβευση 15.000 €, όσο και ο επίσης διακριθείς Δήμος Ηρακλείου, ενώ άλλοι 10 Δήμοι που διακρίθηκαν θα λάβουν από 10.000€ ο καθένας. 

Υπενθυμίζεται οτι το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το ασφαλές περπάτημα και το ποδήλατο, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να έχουν για την υγεία μας, το περιβάλλον μας και την τσέπη μας και με βάση αυτή τη θεματολογία καταρτίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων που θα στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που αναμένεται να είναι οι “πρωταγωνιστές”. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή