Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων από το Επιμελητήριο Τρικάλων

To Επιμελητήριο Τρικάλων, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε σύσκεψη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: Mirabilia» στο Ξενοδοχείο Ananti City Resort το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα Ελληνικά Επιμελητήρια με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και οι υπεύθυνοι διαχειριστές του δικτύου Mirabilia από την Ιταλία κ. Burlizzi Flavio και η κα. Cinzia de Marzo οι οποίοι και παρουσίασαν αναλυτικά την δημιουργία, την δομή και τους στόχους του δικτύου. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ιταλία μέσω ενός δικτύου 13 ιταλικών Επιμελητηρίων με σκοπό την αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, την προαγωγή της δημιουργίας διεθνών επιχειρηματικών δικτύων σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών τους στην ΕΕ και διεθνώς, την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών ώστε να υιοθετηθούν μέσα από μοντέλα μεταφοράς γνώσεων, την ενίσχυση και μεταβίβαση δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, και μία σειρά άλλων σκοπών για την ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών. 

Στην σύσκεψη επίσης, συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος, ο σύμβουλος Α’ της Πρεσβείας της Ιταλίας κ. Alessandro Ferranti ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης η οποία συμβάλει στην επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και μια σύντομη σύσκεψη γνωριμίας με τον σύμβουλο Α’ της Πρεσβείας της Ιταλίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή