Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σχέδιο ΝΔ σχετικά με τις συντάξεις

   Οι συντάξεις αποτελούν ένα καίριο ζήτημα και πεδίο διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση η οποία περνάει στην αντεπίθεση εκθέτοντας το σχέδιό της σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με την καταβολή τους.

   Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης  θα προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου με τις άδικες μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι. Ειδικότερα, το σχέδιο της ΝΔ θα βασίζεται  στην αναλογικά ανταποδοτική συνταξιοδότηση. Δηλαδή, αυτός που έχει δουλέψει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα και το αντίστροφο. Είναι φανερό ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να εισαγάγει ένα πιο δίκαιο, πιο αξιοκρατικό και πιο αναλογικό σύστημα συνταξιοδότησης βασισμένο στα χρόνια υπηρεσίας του καθενός, οπότε και στην ανάλογη επιστροφή χρημάτων σε αυτόν.

   Στην πραγματικότητα θα υπάρχουν 3 πυλώνες ασφάλισης, όπου ο πρώτος θα περιλαμβάνει τον ΕΦΚΑ που θα παραμείνει υποχρεωτικός για όλους διατηρώντας τον σημερινό του χαρακτήρα.

 Ο δεύτερος πυλώνας  θα είναι επίσης υποχρεωτικός και θα περιλαμβάνει τον ορισμό ενός  προσωπικού λογαριασμού για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά στον οποίο θα κατατίθεται μέρος των εισφορών όπου θα υπάρχει και η πρόβλεψη για τη δυνατότητα επιλογής και δεύτερου ασφαλιστικού φορέα δημόσιου ή ιδιωτικού με στόχο την ασφάλεια των συντάξεων των ασφαλισμένων από εξωγενείς οικονομικές συγκυρίες .

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα επιλογής των ασφαλισμένων της ιδιωτικής τους ασφάλισης ως επιπρόσθετης και συμπληρωματικής.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή