Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σχέδιο νόμου για τη θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

   Σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή προβλέπεται η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και αυτών που είναι εκτός Ε.Ε. για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις εθνικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές.

   Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις  όπως η δυνατότητα επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου.

   Ορίζεται άλλωστε στο εν λόγω νομοσχέδιο ότι οι Έλληνες που βρίσκονται σε άλλα κράτη-μέλη αλλά και σε κράτη εκτός της Ε.Ε θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους αλλά με επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο, εφόσον όμως –όπως διευκρινίζεται– καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις από την εθνική νομοθεσία που θα συνηγορούν στη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και στην αξιοπιστία του αποτελέσματος.

   Έτσι, τώρα δίνεται η δυνατότητα στο κάθε κράτος-μέλος να νομοθετήσει ώστε να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και οι πολίτες του που βρίσκονται εκτός Ε.Ε., π.χ. οι Έλληνες που διαμένουν στην Αγγλία.

   Τέλος, δίνεται η δυνατότητα αναγραφής στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, του ονόματος του ευρωπαΪκού κόμματος με το οποίο είναι συνδεδεμένο το κάθε κόμμα ώστε να υπάρξει η σχετική ιδεολογική συσχέτιση που θα σηματοδοτήσει την κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στο να μάθουν περισσότερα για τις Ευρωεκλογές αφού προς το παρόν το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή