Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

Όλοι μας, άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο, έχουμε παρατηρήσει διάφορα πράγματα στα σπίτια φίλων ή συγγενών που επισκεπτόμαστε κατά καιρούς. Σε κάποιους από εμάς έχουν κάνει εντύπωση κάποια αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας, σε άλλους κάποια πλακάκια ή είδη μπάνιου και σε κάποιους τρίτους τα έπιπλα που κοσμούν την τραπεζαρία ή το σαλόνι. Εδώ θα ασχοληθούμε γενικότερα με το τι είναι αυτό που μας «τραβάει» την προσοχή σε μια οικία, κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη θα κατηγοριοποιήσουμε τη λίστα μας ανάλογα με τον κάθε χώρο ενός σπιτιού. Για παράδειγμα θα μιλήσουμε αρχικά για ένα δωμάτιο ή υπνοδωμάτιο.

Μπαίνοντας λοιπόν σε ένα τέτοιο χώρο αυτό που συνήθως δεσπόζει και «μαγνητίζει» όλα τα βλέμματα είναι το κρεβάτι, η τουαλέτα και ίσως και οι ντουλάπες αλλά και μια «καμουφλαρισμένη» παπουτσοθήκη. Το κρεβάτι που συνήθως «κλέβει την παράσταση» είναι αυτό που είναι πολύ πλατύ πχ. 160εκ. ή 180εκ. και φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η επένδυση αλλά και το «κεφαλάρι». Ένα κρεβάτι με καπιτονέ ή δερμάτινη επένδυση είναι συνήθως πολύ πιο εντυπωσιακό από ένα σιδερένιο για παράδειγμα. Το έπιπλο της τουαλέτας κρεβατοκάμαρας αναλόγως του στιλ μπορεί να είναι μοντέρνο ή να παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και εποχές. Ένα τέτοιο έπιπλο σε vintageστιλ σίγουρα θα προξενήσει το θαυμασμό και την απορία κάθε καλεσμένου του σπιτιού. Τέλος, οι τεράστιες ντουλάπες πάντα είχαν την τάση να προξενούν δέος για αυτό καλό είναι να επιλέγεται μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, πλευρές του δωματίου για την εγκατάσταση-τοποθέτησή τους.

Ας προχωρήσουμε όμως λίγο στα μπάνια. Αν αυτά είναι πρόσφατα κατασκευασμένα ή ανακαινισμένα, σίγουρα θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον πλέον αδιάφορο. Για παράδειγμα μια οβάλ μπανιέρα ή μια πολύ ιδιαίτερη κουρτίνα μπάνιου. Ακόμη και το στυλ του παραθύρου μπορεί να παραπέμπει σε κάτι το μαγευτικό, κάτι το παραμυθένιο. Το ίδιο ισχύει και για τον καθρέφτη ή τις στήλες που πιθανώς τον πλαισιώνουν. Όσον αφορά τα πλακάκια μπορεί το ψηφιδωτό στυλ να εντυπωσιάσει τους πάντες. Τέλος, ακόμη και μια ηλεκτρική συσκευή όπως ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο ρούχων θα βάλει τη δική του «πινελιά» στο χώρο.

Καθώς προχωράμε προς το σαλόνι, σίγουρα και εδώ θα υπάρξουν κάποια πράγματα που ίσως μας κάνουν εντύπωση σε ορισμένα σπίτια. Αν είναι χειμώνας, το μάτι μας θα «πέσει» στα καινούρια χαλιά ή τις φλοκάτες που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν και πάλι μια θέση στην καρδιά του καταναλωτικού κοινού. Τα μοντέρνα σχέδια και τα ιδιαίτερα χρώματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Εκτός αυτών, κάποια ανάκλιντρα ή βιτρίνες σαλονιού θα μας φέρουν στο μυαλό θύμισες αλλοτινών εποχών και ίσως μας κάνουν να μελαγχολήσουμε λίγο. Κλείνοντας, αν ο χώρος κοσμείται από ποιοτικούς καναπέδεςσίγουρα θα μας χαροποιήσει η αίσθηση που θα αποκομίσουμε όταν καθίσουμε και αφεθούμε σε αυτούς.

Στον επίλογο αυτών των γραμμών θα δούμε τι ενδέχεται να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον σε μια κουζίνα. Εκεί μπορεί να έχουν τοποθετηθεί κάποια πολύ ωραία φωτιστικά σώματα τύπου LEDγια τον πάγκο και πιο κλασσικά και «θερμά» για να φωτίζεται το τραπέζι και να βλέπουν όσοι θέλουν να φάνε πχ. βραδινό. Πέρα από τα φωτιστικά, για τα οποία παρεμπιπτόντως υπάρχουν άπειρες επιλογές, η διακόσμηση συνολικότερα είναι ένας πόλος έλξης σε τέτοιους χώρους όπως είναι μια κουζίνα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει περίπτωση να λατρέψουμε ένα ρολόι ή κάποιο κάδρο που έχει τοποθετηθεί στον τοίχο ή κάποιο φυσικό ή τεχνητό γλαστράκι που έχει πλαισιώσει το μέρος για αισθητικούς λόγους.Ακόμα και κάποια απλά κεριά που συνοδεύονται από κάποια φανταστικά κηροπήγια αρκούν για να δώσουν μια άλλη «νότα» στο χώρο και να απογειώσουν συνολικά την αύρα που αποπνέει ένα σπίτι. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή