Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τα σενάρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2018

   Όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διανομή και καταβολή κοινωνικού μερίσματος ενόψει και εκλογών καθώς θα δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του έτους δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την διενέργεια αυτού του εγχειρήματος.

   Μετά την καταβολή των αναδρομικών των ενστόλων και των ιατρών του ΕΣΥ θα απομείνει και κάποιο ποσό για  την καταβολή κοινωνικού μερίσματος.

   Το φετινό υπερπλεόνασμα εκτιμάται κοντά στα 900 εκατ. ευρώ ενώ το 30% θα διατηρηθεί ως αποθεματικό ασφαλείας για το 2019.

  Έτσι, θα απομείνουν 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κοινωνικό μέρισμα, 90 εκατ. ευρώ για την καταβολή αναδρομικών στους ιατρούς του ΕΣΥ και 60 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης.

  Σημειώνεται πως στο τραπέζι έχουν πέσει δύο διαφορετικά σενάρια για το πώς θα κατανεμηθούν τα 450 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος μέσα στο Δεκέμβριο.

   Το πρώτο σενάριο προβλέπει πως θα υιοθετηθούν τα περσινά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα ωφεληθεί ο ίδιος αριθμός δικαιούχων, ήτοι 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά με μικρότερα ποσά. 

   Το δεύτερο σενάριο, υιοθετεί μια εντελώς διαφορετική λογική από την προαναφερόμενη και προβλέπει την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

   Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν από τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου του 2018.

Πηγή: cnn.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή