​Τα Τρίκαλα προορισμός για εκδρομές σχολείων από όλη τη χώρα

Περίοδος εκδρομών σχολείων ο Μάρτιος και ο Απρίλιος και ήδη ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα. 

Ενδεικτικά, το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2019 το Δημαρχείο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής. Με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και κατόπιν συνεννόησης, έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τα επιτεύγματα και τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε σε ερωτήσεις για τα ζητήματα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, ενώ τους είχε υποδεχθεί ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος. 

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Δήμου, καθώς και των τεχνολογικών καινοτομιών και προγραμμάτων, και περιληπτικά και διά ζώσης, στο controlroom του SmartTrikala, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου, κ. Θανάση Μιχαλάκη.

Τα σχολεία ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα το καθένα και, το μεν σχολείο της Θράκης κατευθύνθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, το δε σχολείο της Αττικής στον μύλο Ματσόπουλου. Και στα δύο αυτά εμβληματικά σημεία των Τρικάλων έγιναν περιηγήσεις, παρουσιάστηκαν προγράμματα και πτυχές της ιστορίας των Τρικάλων.

Οι δράσεις συνεχίζονται για τα συγκεκριμένα σχολεία στον νομό, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα περισσότερες εκδρομές σχολείων από όλη τη χώρα φιλοξενούνται με χαρά στην πόλη του Ασκληπιού, του Τσιτσάνη, των τεχνολογιών και του Μύλου των Ξωτικών.

admins
Author: admins

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.