​Τι λε ρε… Αυτός είναι τίμιος

Θυμηδία. Ακριβώς αυτή είναι η λέξη που μου ’ρχεται φέρνοντας στο μυαλό μου την παρακάτω ιστορία.

Καμιά δεκαπενταριά χρόνια πίσω, πού μ’ έχανες πού μ’ έβρισκες στα όμορφα χωριά του Ολύμπου όπου με ωραίες παρέες τρυγούσαμε τ’ αμπέλια φίλων, απολαμβάνοντας στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό τη γιορτή του Διόνυσου, αφού το κρασί κάθε νέας σοδιάς έρρεε άφθονο στα ποτήρια μας.

Έχει βρεθεί λέει και επιστημονικά ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το κρασί είναι γελαστοί και χαρούμενοι . Έτσι λοιπόν και με την συγκατάθεση της επιστήμης η παρέα μεγάλωνε, κάνοντας μας    «επίτιμους» δημότες της περιοχής.

Γνωρίζοντας τον καθένα με το μικρό και το μεγάλο του, ο Νικόλας ήταν ο άνθρωπος που μου έβαλε τις φιτιλιές. Νέος, μορφωμένος με σπουδές στην Αθήνα και το εξωτερικό, θέλησε να μεταφέρει την τεχνογνωσία του ανοίγοντας μια επιχείρηση στη γενέτειρά του. Βρήκε και ένα καλό κορίτσι και στήσανε μια όμορφη οικογένεια εκεί στο χωριό.

Όποιον και ότι και να ρωτούσες για τον Νικόλα, η απάντηση ήταν δεδομένη.Ήταν ο άνθρωπός τους.

Σιγά σιγά  μέσα στην καθημερινότητα, χωρίς να αλλοιώσει τίποτα από τη φυσιογνωμία και τα ήθη της περιοχής, έδειχνε το δρόμο. 
Έχω την εντύπωση τώρα που το σκέφτομαι ότι η μόνη φορά που διέκοπταν την κρασοκατάνυξη ήταν για να πιούν νερό στ’ όνομά του.

Μια παρέα λοιπόν απ’ αυτούς του έβαλαν στο μυαλό την ιδέα να εκπροσωπήσει το χωριό στο  τοπικό συμβούλιο.

Χρονιά εκλογών αυτή που μιλάμε και είμαστε μαζεμένοι όλοι στον κεντρικό καφενέ.

Αυθόρμητα  αναφέρουμε τ’ όνομα του, πιστεύοντας σίγουρα στην καθολική τους στήριξη.

Άντε στη υγειά σας και από βδομάδα τα καλύτερα με τον Νικόλα Δήμαρχο.

Σύσσωμο σχεδόν όλο το καφενείο, αφού αρχικά μούδιασε για λίγο, άρχισε να αμολάει τις ξεγυρισμένες.

Τι λες ρε… Αυτός είναι τίμιος. Εγώ στο καφενείο μου δεν έχω άδεια λέει ο ένας, το σπίτι μου είναι αυθαίρετο ο άλλος, το παιδί μου πρέπει να το βάλω στο Δημόσιο ο τρίτος.

Ε τί χρειάζεται, να γράψω κ’ άλλο; Πιο δύσκολο σ’ αυτή την  πλάση είναι να είσαι τίμιος παρά ήρωας, απότην άλλη όμως πάντα δεν υπάρχει κάποιοςπου παίζει σωστά , όταν ο άλλος έχει καβατζάρει τις κάρτες που κερδίζουν;

Γιάννης ΤζίκαςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή