Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τιμήθηκε η «Μάχη της Πόρτας»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Πύλης, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ιστορική «Μάχη της Πόρτας».

Κεντρικός Ομιλητής φέτος στην εκδήλωση, στην 74η επέτειο, ήταν ο πρώην Πρόεδρος του «Συνασπισμού»  και πρώην Υπουργός Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ παρέστη και ο υιός του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ Μίμης Μπουκουβάλας. Επίσης, υπήρξαν Εκπρόσωποι από Αντιστασιακές Οργανώσεις  (ΠΣΑΕΕΑ Αθήνας, Σύνδεσμος Λαζαρέτο Κέρκυρας, Σύνδεσμος Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων 1967-1974, Ενωμένη Εθνική Αντίσταση, Όμιλος Μνήμης ΄΄Ατικός Τύμβος΄΄)  και η Λίτσα Ζαρογιάννη, κόρη του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ τον επονομαζόμενο (Καβαλάρη)

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, κ. Χρυσόστομο, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμοί και η ομιλία με επίκεντρο την διήμερη μάχη της 8ης και 9ης Ιουνίου, όπου μια … χούφτα αντάρτες και με ελάχιστα πολεμικά μέσα αλλά με περίσσιο θάρρος, κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους 4.000 βαριά οπλισμένους φασίστες Ιταλούς.

Μελωδίες και τραγούδια της Αντίστασης παρουσίασαν Μέλη της  Χορωδίας του Συλλόγου  Γυναικών Πύλης.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Υγείας Βασίλειος Αναγνωστόπουλος ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων – Πεζοναυτών και Αλεξιπτωτιστών Ν. Τρικάλων .

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή