Υπολοιποι Δημοι

​Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας επισκέφτηκε η κοινωνιολόγος και συγγραφές Ιωάννα Χαρμπέα

4 Apr 2019

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την Τρίτη 2 Απριλίου η Ιωάννα Χαρμπέα συγγραφέας/κοινωνιολόγος επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κα. Παθέκα Σταυρούλα και αφηγήθηκε το παραμύθι της για το σχολικό μπούλιγκ με τίτλο «Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη» ( Εκδόσεις Μ. Σιδέρη). Η συγγραφέας σταμάτησε σε κρίσιμο σημείο της αφήγησης του παραμυθιού και ζήτησε από τους μαθητές  να βάλουν εκείνοι το δικό τους τέλος στην ιστορία ώστε να εξάψει τη φαντασία και να διακρίνει ποιοι έχουν το ταλέντο της συγγραφής μελλοντικά. Ύστερα από αυτό συνέχισε με το τέλος που έδωσε η ίδια στην ιστορία.

Αργότερα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές για το μπούλιγκ όσο και για το πώς γίνεται κάποιος συγγραφέας και πως γράφεται και εκδίδεται ένα βιβλίο. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρότρυνση της συγγραφέα για την κατασκευή ενός παγκάκι φιλίας στο σχολείο, μια ιδέα που εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό. Στο παγκάκι φιλίας κάθεται όποιο παιδί αισθάνεται μόνο του προκειμένου να γνωρίσει φίλους.

Η συγγραφέας επισήμανε την διδακτική αξία του παραμυθιού και τη συμβολή του τόσο στη διαμόρφωση ήθους όσο και στην όξυνση και διαπλάτυνση της σκέψης τους. Αν θέλετε να έχετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους πολλά παραμύθια.

admins
Author: admins

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.