​Το 2ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων στην Εσθονία

Στο Ταλίν της Εσθονίας βρέθηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, από τις 21 έως τις 26 Ιανουαρίου 2019, για την πρώτη συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CulturalHeritageinthecontextofstudents’ careers», με τη συμμετοχή σχολείων από Ιταλία, Εσθονία, Λετονία και Ελλάδα.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορέσουν οι μαθητές να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τους (ιστορία,παραδόσεις, θέατρο, μουσική  κ.λ.π.) ώστε να βοηθηθούν στην όποια σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Τον ρόλο της συντονίστριας χώρας έπαιξε η Εσθονία, στην οποία και ταξίδεψαν τα συμμετέχοντα σχολεία, ώστε να ξεναγηθούν στους σχολικούς χώρους και να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και μουσική. Από το πρόγραμμα δεν έλειψε και ξενάγηση των μαθητών στην παλιά πόλη του Ταλίν, όπου οι μαθητές πήραν μέρος σε προγραμματισμένες δραστηριότητες, ενώ επισκέφθηκαν και το Εθνικό Μουσείο της Εσθονίας.

Αξίζει να σημειωθείότι το πρόγραμμα έλαβε χώρα υπό πολικές θερμοκρασίες, που έφτασαν μέχρι και τους -19οC!

Παρά τις αντίξοοες καιρικές συνθήκες, η συνάντηση κρίθηκε επιτυχής και ανανεώθηκε για τον Απρίλιο, στην χώρα μας. 

Συμμετείχαν οι καθηγητές Κυριαζής Θωμάς και Μπαλάφα  Μαρίακαι οι μαθητές Γκρόπας Μιχάλης, Μπαλλάς Αχιλλέας, Μπαλατσούκας Χαράλαμπος και Μπαμπούρης Χρήστος.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή