Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 2ο ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

To άνοιγμα στον κόσμο και ο εμπλουτισμός των εμπειριών με γνώσεις είναι ένα βασικό ζητούμενο για οποιοδήποτε σχολείο, πόσο μάλλον για ένα σχολείο φυλακών.

Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν,30 Μαΐου, οι κρατούμενοι – μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας skype) στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» και να έχουν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Κι ενώ είναι πασίγνωστη η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας, των Καλών Τεχνών και των αρχαίων Επιστημών, η Τεχνολογία εκείνων των περιόδων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας  ξαναζωντανεύει μεγάλο μέρος του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων).

Εξαιρετική η παρουσίαση από τις ξεναγούς που μας εντυπωσίασαν με τον τρόπο της ξενάγησης, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων. Τις ευχαριστούμε πολύ!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή