Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 2ο ΣΔΕ υποδέχεται το «Χαμόγελο του παιδιού»

Ήταν μεγάλη συγκίνηση και χαρά για το σχολείο μας να υποδεχτούμε την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου, ψυχολόγο του παραρτήματος του «Χαμόγελου του παιδιού» στη Λάρισα.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου στο χώρο του σχολείου είχε θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ο εκφοβισμός και η επιθετικότητα αναδύεται ως σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.Η κ.Γεωργίου ξεκίνησε την ομιλία ενημερώνοντας τους μαθητές για το πώς ξεκίνησε η οργάνωση του «Χαμόγελου», ποιος είναι ο ρόλος της και ποιες δράσεις αναλαμβάνει που σχετίζονται με το παιδί.

Εξετάστηκαν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων. Στο τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο. 

Ευχαριστούμε την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και την περιμένουμε με ανυπομονησία να μας επισκεφτεί ξανάμε νέα θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, πολύτιμα εφόδια για τους κρατούμενους εκπαιδευομένους του σχολείου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή