Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δράσεις στις οποίες συμμετείχε συλλογικά η σχολική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου οργάνωσε και υλοποίησε το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθε τμήματος φιλοτέχνησαν πρωτότυπα κολάζ με θέμα το βιβλίο, αφορμώμενοι από το μήνυμα για την ημέρα αυτή του διεθνούς φήμης Λιθουανού εικονογράφου και συγγραφέα Κεστούτις Κασπαραβίτσιους, το οποίο αναγνώστηκε και συζητήθηκε σε κάθε τάξη. Ακολούθως, οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, όπου ένας εκπρόσωπος από κάθε τμήμα αναφέρθηκε στις πηγές έμπνευσης και στα μηνύματα του κολάζ του τμήματός του. 

Στην ίδια εκδήλωση έγινε βράβευση των μαθητών/τριων που συμμετείχαν σε ενδοσχολικό λογοτεχνικό διαγωνισμό του σχολείου, όπου διακρίθηκε η μαθήτρια της Β’τάξης Παρασκευή Πατρίκη του Αποστόλου, που απέσπασε το 1ο βραβείο, με έπαθλο-προσφορά από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων,διά της προέδρου του κ. Φανής Κωσταρέλου-Στεργιούλη, απένειμε επίσης τιμητικά και συμβολικά έπαθλα και στους άλλους έντεκασυμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαθητές και μαθήτριες. Την απονομή των επάθλων, καθώς και των σχετικών έντυπων Βραβείων και Βεβαιώσεων Συμμετοχής, έκανε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ι. Μιχάλης, ενώ ο ίδιος επέδωσε και «Επαίνους Φιλαναγνωσίας», καθώς και από ένα βιβλίο ως αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του σχολείου, στους μαθητές-μαθήτριες που ανέγνωσαν τα περισσότερα βιβλία μεταξύ των συμμαθητών τους από τη Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019, και είναι από την Α’ τάξη η μαθήτρια Ελένη Καλιακούδα και την Β’ τάξη ο Νεκτάριος Τύμπας. Στον έναν από τους παραπάνω διακριθέντες μαθητές η προσφορά βιβλίου έγινε από τον κ.Ν. Μάντζιο, εκπαιδευτικό του σχολείου και συγγραφέα, ο οποίος και αναφερόμενος στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν προέτρεψε τους μαθητές στη φιλαναγνωσία.  Για τοθέμα και το νόημα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου μίλησε στους παρευρισκομένους ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ι. Μιχάλης. 

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ευαγγ Μινάρδου,  ήταν λιτή αλλά ουσιαστική και κέρδισε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Κυρίως, όμως, απέδωσε το νόημα και τη σημασία του εορτασμού της ημέρας αυτής και υπήρξε αφορμή και ερέθισμα για ενίσχυση της δημιουργικότητας  και της δραστηριοποίησης των μαθητών στον χώρο της λογοτεχνίας και του βιβλίου γενικότερα, τόσο ως προς την ανάγνωση όσο και ως προς τηγραφή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή