Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το «ευρωπαϊκό φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ

   Παρά τις όποιες εντάσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον πολιτικής συνεργασίας μεταξύ τους που απορρέει από την επιθυμία των Ευρωσοσιαλιστών να «συνενωθούν» ενόψει και των ευρωεκλογών καθότι η άνοδος των ακραίων δεξιών και συντηρητικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη είναι έντονη.
 
   Όπως φαίνεται ο κ. Τσίπρας είναι πρόθυμος στο να προωθήσει αυτή τη συνεργασία με την κα Γεννηματά αφού όπως δήλωσε «όλες οι προοδευτικές, οι δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν χρέος να βρεθούν από την ίδια πλευρά της ιστορίας».
 
   Αντίθετα, η κα Γεννηματά δείχνει να είναι επιφυλακτική αλλά και αδικημένη όσον αφορά αυτό το εγχείρημα και ιδιαιτέρως από τις σχέσεις που φαίνεται να αναπτύσσουν οι Ευρωσοσιαλιστές με τον κ. Τσίπρα καθώς  θεωρεί η ίδια πως παραμελείται η διάθεσή της να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο μέσα στην σοσιαλιστική ομάδα.
 
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος , με την φυσική παρουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη μετέχει πάντως στην δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού μετώπου που στόχο θα έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις ευρωεκλογές αλλάζοντας μάλιστα την σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου ενώ η προοδευτική συμμαχία «Progressive Focus», αποτελείται από μια ευρεία συσπείρωση ευρωβουλευτών της Αριστεράς και προοδευτικών ευρωβουλευτών από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή