​Το εκπαιδευτικό ίδρυμα MUTPOL της Στουτγάρδης βρέθηκε στα Τρίκαλα

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα MUTPOL του TUTTLINGEN της Στουτγάρδης επισκέφτηκε για άλλη μια φορά την πόλη των Τρικάλων για την αξιολόγηση των προγραμμάτων ERASMUS (κυρίως ανταλλαγών νέων) που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων, τις Δομές του Δήμου, καθώς και Σχολεία και Δημόσια ΙΕΚ.  

Οι κύριοι Elvira Papesch (Διευθύντρια), MeikeKriebler (Εκπαιδευτικός), Baumeister Stefan (Υπεύθυνος προγραμμάτων Erasmus) και ο Dieter Kiessling (Πρώην Διευθυντής του Ιδρύματος) μετά από αιτήσεις του Δικτύου Εθελοντών Τρικάλων στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων και στο δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων, ενημερώθηκαν για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα από τους διευθυντές και αρμόδιους καθηγητές (μέθοδο και προοπτικές).

Παράλληλα επισκέφτηκαν χώρους του Δήμου Τρικκαίων υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Ντιντή, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθούν παράλληλα προγράμματα πρακτικής εξάσκησης κατά τον Απρίλιο από νέους Γερμανούς ηλικίας 16 με 18 ετών. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν δύο τοπικές βιοτεχνίες: την «Χαλβαδοποιία Μπουλογεώργου» και την Βιοτεχνία Επίπλων «Τζέγκα και Σία Ε.Ε.» και ενημερώθηκαν για την ποιότητα και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

Οι επισκέπτες έκλεισαν τον κύκλο των επαφών τους, αφού ενημερώθηκαν από τον κ. Απόστολο Κόκκοβα μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Τρικάλων, πρόεδρο  της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και από τον κοΑδάμο Βασίλειο για την ΚΟΙΝΣΕΠ “P.oli.S” για τις δράσεις και προοπτικές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στα Τρίκαλα.

Τέλος, αφού περιηγήθηκαν στα Τρίκαλα από την κ. Γκέλλυ Δρόσου, επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, με συνοδούς τις κ. Βασιλική Ζάχου και Δήμητρα Κρινίτσα, και διερμηνέα τον κ.  Παντελή Πανόπουλο.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή