Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το εσπερινό γυμνάσιο Τρικάλων στο Torbali της Τουρκίας

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS +KA2 με τίτλο «find your starfish», το Εσπερινό Γυμνάσιο -Λ.Τ. Τρικάλων συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο TEKNIKANADOLULISESI, στην πόλη TORBALI της Τουρκίας,που βρίσκεται 35 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εύρεση τοπικών αλλά και παγκόσμιων λύσεων για την πρώιμη σχολική διαρροή και η συνεισφορά στη μείωση της. Επίσης το πρόγραμμα στοχεύει να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της αυτοεπίγνωσης των μαθητών και των οικογενειών τους, διαμορφώνοντας θετική στάση στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης και στην ενδυνάμωση του τρίγωνο ανάμεσα σε γονέα -μαθητή- καθηγητή.

Το σχολείο που φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις συμμετέχουσες χώρες ήταν το ''ΜESLEKIVETEKNIKANADOLULISESI'', ένα πολυδύναμο σχολείο με 1200 μαθητές.

Ο απολογισμός της συνάντησης με τους εταίρους μας άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις, επειδή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν  πάνω  σ' αυτό το κοινωνικό και παγκόσμιο φαινόμενο της σχολικής διαρροής.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων για τη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στα Τρίκαλα, στις αρχές Απριλίου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή