Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Tο ήμισυ των ετήσιων βροχοπτώσεων πέφτει μέσα σε 12 μέρες

   Σχεδόν οποιοδήποτε μέρος στη Γη δέχεται το ήμισυ των ετήσιων βροχοπτώσεων του κατά μέσο όρο μέσα σε 12 μόνο μέρες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

   Οι ερευνητές, με επικεφαλής την 'Αντζελιν Πέντρεγκρας του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Geophysical Research Letters» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, σύμφωνα με το «Science», ανέλυσαν στοιχεία των ημερήσιων βροχοπτώσεων σε 185 περιοχές ανά τον κόσμο μεταξύ των ετών 1999-2014, ενώ χρησιμοποίησαν επίσης δεδομένα δορυφόρων.

   Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, στην πιο βροχερή μέρα οπουδήποτε στον κόσμο πέφτει βροχή που αντιστοιχεί στις βροχοπτώσεις ενός μήνα. Επίσης οι μισές ετήσιες βροχές πέφτουν στη διάρκεια μόνο 12 ημερών.

   Οι συγκεκριμένες μέρες που είναι οι πιο βροχερές, ασφαλώς διαφέρουν από μέρος σε μέρος και από εποχή σε εποχή, όμως γενικά ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι μέσα σε 12 μέρες πέφτουν περίπου οι μισές βροχές ενός έτους.

   Εφαρμόζοντας μια σειρά από σενάρια για το μέλλον σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε ένα θερμότερο πλανήτη κατά τα τελευταία 16 χρόνια του 21ου αιώνα, οι μισές βροχές του χρόνου θα πέφτουν πλέον μέσα σε 11 και όχι σε 12 μέρες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή